Στον τελικό η Μπάγερν

Με πρωταγωνιστή τον 25χρονο διεθνή (2 γκολ), οι Βαυαροί επικράτησαν 3-0 της Λιόν και πήραν την πρόκριση για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για 11η φορά στην ιστορία τους.

Η Λιόν μπήκε φουριόζα στο ματς είχε χαμένο τετ-α-τετ και δοκάρι και ο Γκνάμπρι την τιμώρησε με τον πιο αμείλικτο τρόπο, αφού σκόραρε δύο φορές στο 18’ και στο 33’ για να χαρίσει στην Μπάγερν το πολύτιμο προβάδισμα με 2-0 και ταυτόχρονα τη νίκη, αφού τίποτε δεν άλλαξε ως το τέλος, για να προκριθούν οι Βαυαροί για 11η φορά στην ιστορία τους, στον τελικό του Champions League. Το τέρμα του Λεβαντόφσκι που έφτασε τα 15 φέτος στη διοργάνωση ήταν απλώς το κεράσακι στην τούρτα για το 3-0.

Aυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 2013 που οι Βαυαροί θα παίξουν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια που θα αναμετρηθούν Γάλλοι με Γερμανούς στον τελικό.

Πώς έπαιξαν

Η Μπάγερν χωρίς αλλαγές σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι, παρατάχθηκαν με 4-2-3-1, ενώ και η Λιόν με 3-5-2 και μπροστά τους Ντεπάι και Εκαμπί κατέβηκε στον ημιτελικό.

Το ματς

Η Λιόν μπαίνοντας στο παιχνίδι, θέλησε να αιφνιδιάσει την Μπάγερν και είχε τις ευκαιρίες να τα καταφέρει, πότε κλέβοντας την μπάλα ψηλά και πότε βρίσκοντας κενό από αριστερά, με τον Ντέιβις να συναντά σοβαρά προβλήματα στην εκκίνηση του παιχνιδιού. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Κακρέ, έκλεψε την μπάλα και έβγαλε μπροστινή μπαλιά στον Ντεπάι, που πήγε λίγο δεξιά και έκανε το πλασέ για να στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των γκολπόστ.

Στο 12’ η γερμανική ομάδα θα απειλήσει για πρώτη φορά, αλλά στο ένα δύο του Γκορέτσκα με τον Λεβαντόφσκι, ο πρώτος δεν θα πιάσει γεμάτα το σουτ, ωστόσο η μπάλα είχε τροχιά προς την εστία, με τον Λόπες να διώχνει με υπερένταση. Στο 13’ ο Μπόατενγκ θα κάνει ένα καθοριστικό κόψιμο σε γύρισμα του Κορνέ, ενώ στο 17’ οι Γάλλοι θα χάσουν την τεράστια ευκαιρία για να μπουν μπροστά στο σκορ, όταν ο Εκαμπί θα «χορέψει» τον Ντέιβις, αλλά το σουτ του θα πάει στο αριστερό δοκάρι του Νόιερ.

Αφού η Λιόν δεν κατάφερε να σκοράρει, στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκνάμπρι έβαλε τους Βαυαρούς μπροστά στο σκορ. Με μια προσωπική ενέργεια κάνοντας ένα σλάλομ από δεξιά προς τα μέσα, έφτασε στην κορυφή της περιοχής και με ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ νίκησε τον Λόπες για να γράψει το 0-1. Από εκεί και μετά το νερό μπήκε στο…αυλάκι για την Μπάγερν που πήρε τα ηνία του ματς και αφού στο 30’ ο Λόπες πρόλαβε τον Λεβαντόφσκι πριν γυρίσει το σώμα του για να βγάλει την μπάλα κόρνερ, στο 33’ ήρθε το 2ο γκολ για την γερμανική ομάδα. Ο Πέρισιτς έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Λεβαντόφσκι έχασε το…άχαστο σε σχεδόν κενή εστία, αφού μπερδεύτηκε, όμως ήρθε από πολύ κοντά ο Γκνάμπρι για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-2.

Η Μπάγερν θα έχει την πρώτη ευκαιρία για να καθαρίσει οριστικά το ματς στο 51ο λεπτό με τον Πέρισιτς, αλλά με την σειρά της η Λιόν θα χάσει δύο καλές ευκαιρίες, η δεύτερη τεράστια. Πρώτα ο Μαρσέλο θα απειλήσει με κεφαλιά, αλλά ο Νόιερ θα μπλοκάρει, ενώ αμέσως μετά την αλλαγή του Ντεμπελέ με τον Ντεπάι, ο Εκαμπί μετά από υπέροχη πάσα του Αουάρ δεν θα μπορέσει για μια ακόμα φορά να νικήσει τον Νόιερ που έκλεισε εξαιρετικά την εστία του και απέτρεψε την μείωση του σκορ.

Η Λιόν στην ουσία μετά από αυτή την ευκαιρία, δεν μπόρεσε να ξαναγίνει ουσιαστικά απειλητική στο ματς. Ο Κουτίνιο έκανε την είσοδο του στην αναμέτρηση στο 75’ και πέντε λεπτά μετά σκόραρε, αλλά ευρισκόμενος σε αντικανονική θέση, οπότε το τέρμα του δεν μέτρησε. Στο 84’ ο Αουάρ σούταρε, αλλά ο Νόιερ μπλόκαρε. Στο 88’ ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κίμιχ, έκανε το 3-0 για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης των Βαυαρών στον τελικό.

Οι συνθέσεις:

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Μαρσάλ (73’ Ζερκί), Ντιμπουά (67’ Τετέ), Κορνέ, Κακερέ, Γκιμαράες (46’ Μέρντες), Αουάρ, Εκαμπί (67’ Αντελαϊντ), Ντεπάι (58’ Ντεμπελέ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Αλκάνταρα (82’ Τολισό), Λεβαντόφσκι, Πέρισιτς (63’ Κομάν), Μπόατενγκ (46’ Zίλε), Γκορέτσκα (82’ Παβάρ), Ντέιβις, Γκνάμπρι (75’ Κουτίνιο), Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy