Έναρξη σχολικής χρονιάς: Τα σενάρια για κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης και η χρήση μάσκας

Σε συνεχείς συζητήσεις και συναντήσεις βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας με τους εμπλεκόμενους φορείς όσον αφορά στον τρόπο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα σενάρια που μεταφέρει το αρμόδιο υπουργείο προς τους φορείς και τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής, έχουν ως κύριο παράγοντα την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει ή που θα παρουσιάσει η χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σενάρια είναι διαφορετικά για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Μέση Εκπαίδευση

Όσον αφορά την Μέση Εκπαίδευση, σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση κρουσμάτων λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν θα υπάρξει φυσική παρουσία των μαθητών αλλά η διδασκαλία θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης.

Το άλλο σενάριο, στην περίπτωση που τα δεδομένα όσον αφορά τα κρούσματα παραμείνει ως έχει, είναι είτε η διδασκαλία ξεκινήσει με τη φυσική παρουσία των μαθητών στις αίθουσες αλλά με αυστηρά πρωτόκολλα είτε με εκ περιτροπής φοίτηση.

Από το Υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε το υβριδικό σύστημα εκπαίδευσης, που προνοεί την παρουσία του μισού αριθμού μαθητών εντός της αίθουσας και του άλλου μισού  μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πάντως μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος ανέφερε πως είναι αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου να ανοίξουν με ένα μεικτό τρόπο εκπαίδευσης.

Δημοτική Εκπαίδευση

Το σενάριο για την Δημοτική Εκπαίδευση είναι διαφορετικό.

Πληροφορίες του SigmaLive, ανέφεραν πως το σενάριο είναι τα παιδιά της Δημοτικής Εκπαίδευσης να επιστρέψουν κανονικά στις αίθουσες διδασκαλίας με αυστηρά πρωτόκολλα, τα οποία πιθανόν να προνοούν την αύξηση θρανίων, ώστε κάθε μαθητής να έχει το δικό του.

Η μάσκα

Έντονη συζήτηση γίνεται, όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές, εντός των σχολικών μονάδων.

Η χρήση μάσκας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν θα αφορά τα παιδιά της Δημοτικής Εκπαίδευσης νοουμένου ότι τα μικρά παιδιά μπορούν να περιοριστούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Η πιθανότητα χρήσης μάσκας αφορά μόνο τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης αφού το μέτρο αυτό δεν αποκλείεται να τεθεί σε εφαρμογή.

Σε δηλώσεις του χθες στις «Τομές στα Γεγονότα» ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας σχετικά την χρήση μάσκας είπε πως ενδεχομένως να γίνεται και χρήση της και θα υπάρχει προμήθεια αντισηπτικού καθώς και άλλων αναλώσιμων, όπως και μέτρηση θερμοκρασίας εκεί και όπου χρειάζεται.
Σημειώνεται πως οι τελικές απόφάσεις θα παρθούν πιθανόν την επόμενη βρομάδα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy