Έγκλημα από Γιουνάιτεντ και… τιμωρία από Σεβίλλη, που πάει τελικό για το 6ο!

Η αποτελεσματική Σεβίλλη τιμώρησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι έφτασε στη νίκη (2-1), που της χαρίζει την πρόκριση στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει το 6ο Europa League της ιστορίας της!

Είναι ο θεσμός της!

Η Σεβίλλη απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι μεταμορφώνεται στο Europa League, αφού πήρε το… σκαλπ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1) στον ημιτελικό και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει το 6ο τρόπαιο της ιστορίας της στη διοργάνωση!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν στο 9’ με πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες και είχαν αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και τιμωρήθηκαν ανάλογα.

Στο 26’ ισοφάρισε ο Σούσο μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, ενώ την ανατροπή των «νερβιονένσες» ολοκλήρωσε στο 78’ ο Ντε Γιονγκ. Ίντερ ή Σαχτάρ Ντόνετσκ η αντίπαλος της ομάδας του Λοπετέγι.

Το ματς
Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ευτύχησε να προηγηθεί στο 9’: ο Ράσφορντ μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι από τον Ντιέγκο Κάρλος, με τον Μπρούνο Φερνάντες να εκτελεί εύστοχα την «εσχάτη των ποινών».

Εντούτοις, η ομάδα του Σόλσκιερ δεν εξαργύρωσε όπως έπρεπε το προβάδισμά της, καθώς σπατάλησε σημαντική ευκαιρία με τον Φρεντ στο 14′ και στη συνέχεια έδωσε… μέτρα στη Σεβίλλη, η οποία αντέδρασε και απάντησε σχεδόν άμεσα. Μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, ο Σούσο πλάσαρε εξαιρετικά τον Ντε Χέα μέσα από την περιοχή στο 26’ για το 1-1.

Στο 33’, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-1, αλλά το σουτ του Μαρσιάλ από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ, ενώ είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές με Ράσφορντ (απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 39’) και Μπρούνο Φερνάντες (δυνατό σουτ στο 45’), ωστόσο ο Μπόνο έδιωξε.

Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Σόλσκιερ μπήκε… αγριεμένη και στρίμωξε στα σχοινιά τους Σεβιγιάνους δημιουργώντας 3 κλασικές ευκαιρίες. Εντούτοις, τόσο ο Γκρίνγουντ (46’), όσο και ο Μαρσιάλ (49’, 53’) δεν κατάφεραν να νικήσουν από κοντά τον αντίπαλο πορτιέρε, που κράτησε όρθια την ομάδα του.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήρθε η σκληρή τιμωρία από τον… άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, καθώς στο 78’ η αμυντική γραμμή της συνελήφθη κοιμώμενη και ο Ντε Γιονγκ πλάσαρε ανενόχλητος από κοντά για το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά, οι «κόκκινοι διάβολοι» βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της Σεβίλλης ήταν καλά διαβασμένοι και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μπριχ, που σφράγισε τη νίκη των «νερβιονένσες» (2-1) και την πρόκρισή τους στον τελικό, όπου θα διεκδικήσουν το 6ο τρόπαιο της ιστορίας τους στο θεσμό (Europa League/Κύπελλο UEFA).

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy