Ρεκόρ κρουσμάτων στην Τουρκία, ανησυχία στα κατεχόμενα-«Δεν είναι τουρίστες, είναι ιοί»

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων 45 ημερών κατέγραψε χθες η Τουρκία, με τον Τούρκο Υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, μετά τις ανησυχίες και τα σχόλια, να κάνει σήμερα ανάρτηση πως «αυτό ήταν κάτι που περιμέναμε».

Χθες ανακοινώθηκαν στην Τουρκία 1.256 νέα κρούσματα Covid 19 και 21 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα να φτάνουν πλέον τις 248.117 και οι θάνατοι τις 5.955.

«Περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα. Μη ξεχνάτε τα αποτέλεσμα που είχαμε όταν πολεμούσαμε την επιδημία, ο καθένας μας, σε ενότητα, σαν μέλος του στρατού υγείας. Δεν μπορεί να μας φοβίσει ο ιός που σχετίζεται με τα αυστηρά μέτρα. Σε αυτόν τον πόλεμο θα είμαστε και πάλι μαζί».

Ο Τούρκος Υπουργός ζήτησε από τον κόσμο να μειώσουν όλοι μαζί τον αριθμό των ασθενών, των νέων κρουσμάτων και των θανάτων.

Ανησυχία και στα κατεχόμενα
Εν τω μεταξύ η αύξηση των κρουσμάτων στην Τουρκία σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες αφίξεις αεροπορικώς και ατμοπλοϊκώς στα κατεχόμενα, έχει προκαλέσει ανησυχία στην τ/κ κοινότητα που χθες κατέγραψε 13 κρούσματα, τα 10 από την Τουρκία.

«Δεν είναι τουρίστες, είναι ιοί» γράφει πρωτοσέλιδα σήμερα η Αφρίκα που σημειώνει ότι τα κρούσματα έρχονται από ή μέσω της Τουρκίας, παρά το ότι ζητείται να έχουν αρνητικό PCR.

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε “προεκλογική” του επίσκεψη σήμερα σε ποδοσφαιρικό σύλλογο της Αμμοχώστου σημείωσε ότι τα κρούσματα αυξάνονται το τελευταίο διάστημα λέγοντας ότι τα μέτρα πρέπει να αυξηθούν και το τεστ PCR να γίνεται σε όλους ανεξαίρετα όσοι έρχονται από το εξωτερικό στα κατεχόμενα.

Και πρέπει, συνέχισε, η «κυβέρνηση» να βεβαιωθεί ότι τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων σαυτοί θα βρίσκονται σίγουρα υπό καραντίνα. Στις διελεύσεις από και προς το “νότο”, πρόσθεσε, θα πρέπει να γίνεται τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος, αναφέροντας πως αυτό πρέπει να γίνει και εντός της κοινότητας αφού πλέον καταγράφονται και εγχώρια κρούσματα.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy