Απίστευτο βίντεο με σπάνιο κεραυνό να πέφτει σε δέντρο ενώ ο ουρανός είναι πεντακάθαρος! (pic&videos)

Μοναδικά πλάνα από κάμερα αυτοκινήτου (Dashcam), που κατέγραψε έναν σπάνιο κεραυνό να χτυπάει δέντρο στο προάστιο της Τάμπα στη Φλόριντα, ενώ ο ουρανός είναι ηλιόλουστος και καθαρός!

Στη Φλόριντα -που ζει τον τελευταίο καιρό μια δραματική κατάσταση με τον κορονοϊό, έχοντας πληγεί όσο καμία άλλη πολιτεία των ΗΠΑ από αυτόν- θα λένε μετά το παρακάτω βίντεο «κάπου φτάνει πια».

Διότι κάμερα αυτοκινήτου (Dashcam) κατέγραψε έναν κεραυνό να χτυπάει δέντρο στο προάστιο της Τάμπα…

«Ε, και;», θα αναρωτηθείτε, και θα προσθέσετε «σιγά το πράγμα».

Αλλά δείτε λίγο καλύτερα το βίντεο: Ο κεραυνός πέφτει μέρα μεσημέρι, ενώ ο ουρανός είναι ηλιόλουστος και καθαρός!

Ο Τζόναθαν Μουρ, που «συνέλαβε» το βίντεο, εξήγησε ότι ο κεραυνός ήταν εντελώς απροσδόκητος, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η πλησιέστερη καταιγίδα ήταν οκτώ μίλια μακριά από το σπίτι του!

Μια σειρά από καλοκαιρινές καταιγίδες μετακινήθηκαν στη δυτική-κεντρική Φλόριντα στις 10 Αυγούστου, φέρνοντας αστραπές και κεραυνούς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Τι ήταν, όμως, αυτός ο κεραυνός, που ήρθε από το… γαλάζιο του ουρανού;

Οι μετεωρολόγοι περιγράφουν το σπάνιο φαινόμενο ως έναν «κεραυνό από το πουθενά». Προσέξτε να δείτε πόσο εκπληκτικό είναι το φαινόμενο. Ο συγκεκριμένος κεραυνός βρίσκεται όντως μέσα σε πραγματικά σύννεφα καταιγίδας. Εδώ, εν προκειμένω, σε αυτά που βρίσκονται οκτώ μίλια μακριά (12 χλμ.), και πλησιάζουν.

Ωστόσο, αυτοί οι κεραυνοί «από το πουθενά» καταφέρνουν με κάποιον τρόπο να ξεφύγουν, ας το πούμε έτσι, από τα σύννεφα και να σχηματίσουν μια γωνία, χτυπώντας έξω από την εμβέλεια της καταιγίδας, ακόμη και χιλιόμετρα μακριά!

Θα το καταλάβετε καλύτερα στην παρακάτω εικόνα και το βίντεο:

gazzetta.gr 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy