Με ναυλωμένη πτήση η βοήθεια στο Λίβανο

Με ναυλωμένη πτήση της Cyprus Airways η οποία αναχώρησε από το αεροδρόμιο Λάρνακας και έφτασε λίγο μετά τις 10.30 στο αεροδρόμιο του Λιβάνου εταιρεία μετέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου μετά τη καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού την περασμένη βδομάδα.  

Σε δηλώσεις του ο Μουσταφά Καντούχ, CEO της εταιρείας ARAMEX ανέφερε ότι «η εκστρατεία συλλογής τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης,  ξεκίνησε από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο κυπριακός λαός ανταποκρίθηκε στην έκκληση της εταιρείας και σε σύντομο χρονικό διάστημα παρέδωσε στα γραφεία που διατηρούμε σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου μεγάλες ποσότητες τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης».

Ο κ. Καντούχ έκανε ειδική αναφορά «στις πολύ στενές σχέσεις και φιλικούς δεσμούς που διατηρούν οι λαοί Κύπρου και Λιβάνου», πρόσθεσε πως «πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Κύπριοι γιατί ο κυπριακός λαός έχει αποδείξει πολλές φορές τη συμπαράσταση του προς συνανθρώπους του που δοκιμάζονται σε διάφορες χώρες του κόσμου», ενώ δήλωσε «περήφανος» που είναι Κύπριος.

Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι ζει με την οικογένεια του στην Κύπρο εδώ και 30 χρόνια εντούτοις έχει εκπλαγεί «από την αθρόα ανταπόκριση των Κυπρίων πολιτών στην εκστρατεία της ARAMEX Cyprus, αφού έγινε κατορθωτό να συγκεντρωθούν είκοσι περίπου τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι δέκα τόνοι με ρούχα και τρόφιμα, τοποθετήθηκαν σε κοντέινερ και παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό στο λιμάνι Λεμεσού και ακολούθως φορτώθηκαν στο αρματαγωγό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «ΙΚΑΡΙΑ», το οποίο σήμερα το πρωί αναμένεται ξεφορτώσει στο Λίβανο την ανθρωπιστική βοήθεια βάρους 70 τόνων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καντούχ σημείωσε πως «η ARAMEX Cyprus προχώρησε στην ναύλωση πτήσης από την Cyprus Airways, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την εταιρεία, προκειμένου να μεταφερθούν σήμερα στο Λίβανο δέκα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας και συγκεκριμένα ξηράς τροφής, δηλαδή γάλα και πάνες για μικρά παιδιά, ζάχαρη, λάδι, νερό, αλεύρι και μακαρόνια. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στο αεροδρόμιο «Ραφίκ Χαρίρι» της Βηρυτού, θα υπάρχει εκπρόσωπος από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λίβανο».

Αναφερόμενος στο που θα διατεθούν τα τρόφιμα που μεταφέρονται στο Λίβανο, ο  Μουσταφά Καντούχ είπε πως «οι δέκα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρονται με την ναυλωμένη πτήση της Cyprus Airways θα παραδοθούν σε τρεις μεγάλους Μη Κυβερνητικούς μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον Λίβανο. Επίσης με το αεροσκάφος θα επιστρέψουν Κύπριοι που βρίσκονται στο Λίβανο που επιθυμούν να επιστρέψουν στο νησί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση».

Σημειώνεται ότι επικεφαλής της αποστολής για το Λίβανο είναι ο ίδιος ο Μουσταφά Καντούχ προκειμένου όπως είπε «να είμαστε σίγουροι ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στα σωστά χέρια και εκεί που πρέπει. Παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη η διαδικασία με το τελωνείο για εκτελωνισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, εντούτοις έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μη προκύψει κανένα πρόβλημα και η βοήθεια να δοθεί στους πολίτες που έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν».

ΚΥΠΕ

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy