Η σχολική χρονιά,η πιθανότητα χρήσης μάσκας και τα διαγνωστικά τεστ

Την θέση ότι ούτε η φετινή σχολική χρονιά θα είναι κανονική λόγω της πανδημίας εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο.

Ο κος Προδρόμου μίλησε για την ετοιμότητα του Υπουργείου σχετικά με τις αποφάσεις που θα παρθούν από τους αρμόδιους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων τη νέα χρονιά, απάντησε για την πιθανότητα χρήσης μάσκας στα σχολεία αλλά και τις διαγνωστικές εξετάσεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας είπε πως, «βρισκόμαστε σε φάση συνεχούς προετοιμασίας. Η στελέχωση των σχολείων βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο αφού φέτος θα ξεκινήσει λίγο νωρίτερα. Ο βασικός σχεδιασμός γίνεται κατά τρόπο ώστε να κερδίσουμε περίπου μια βδομάδα ώστε να ενισχυθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσω ειδικής διδασκαλίας».

Πρόσθεσε πως, «είναι πλέον προφανές ότι ούτε η φετινή χρονιά θα είναι μια κανονική σχολική χρονιά με την έννοια του ότι η επιδημία είναι ακόμα εδώ. Η χρονιά αυτή θα ξεκινήσει με την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Όσον αφορά την πρακτική που χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες με την χρήση μάσκας ο κος Προδρόμου είπε πως η πιθανότητα αυτή θα διευκρινιστεί από το Υπουργείο Υγείας.

«Είναι κάτι για το οποίο είχε γίνει λόγος και παλαιότερα και η συμβουλή τον Μάιο ήταν ότι δεν ενδείκνυται η χρήση μάσκας. Αυτό  φυσικά μπορεί να αλλάξει και εμείς θα προχωρήσουμε στη βάση των κατευθύνσεων που θα μας δώσουν οι ειδικοί. Βλέπουμε διάφορα μέτρα να εφαρμόζονται σε πολλές χώρες», εξήγησε.

Ερωτηθείς εάν το εκπαιδευτικό σύστημα θα βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να γίνει εξ αποστάσεως εκπαίδευση ο κος Προδρόμου είπε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. «Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Γνωρίζω ότι όλοι θα ήθελαν να ξέρουν όμως δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε τον τρόπο λειτουργίας αυτή τη στιγμή».

Σχολιάζοντας το εάν οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαγνωστική εξέταση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο αρμόδιος υπουργός είπε πως «την προηγούμενη χρονιά είχαν γίνει  περίπου 20 χιλιάδες τεστ. Υποθέτω ότι και φέτος θα γίνουν διαγνωστικοί έλεγχοι. Η απόφαση θα παρθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

«Για εμάς το πιο κρίσιμο είναι τα μέτρα που θα παρθούν μέσα στο σχολείο. Με αποστάσεις και με προσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων. Η εμπειρία την προηγούμενης χρονιάς είναι πολύ σημαντική», είπε τέλος ο κος Προδρόμου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy