Νέα σύσκεψη Υπουργού με επιστημονική ομάδα – Αξιολογείται η κατάσταση με τον κορωνοϊό και λαμβάνουν αποφάσεις

Σύσκεψη από την οποία θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, εισηγήσεων αλλά και ενημέρωση προς το Υπουργείο για την κατάσταση που επικρατεί.

Συνεδριάζει σήμερα Υπουργός Υγείας και Επιδημιολογική Ομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης  για την πορεία του κορωνοιού στην Κύπρο, τις  τελευταίες εξελίξεις καθώς και τους τυχαίους ελέγχους που πραγματοποιούνται ανά επαρχία με σκοπό να ενημερωθεί ο Υπουργός από τους ειδικούς αλλά και να ακούσει τις εισηγήσεις τους.

Ωστόσο, οριστικές αναμένονται να είναι οι αποφάσεις που θα  ληφθούν ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε λήψη αποφάσεων ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Ανοικτό μένει το ζήτημα επέκτασης πιθανότατα και σε άλλες πόλεις των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη Λεμεσό σε μια προσπάθεια ανακοπής της επέκτασης της λοίμωξης στον πληθυσμό.

Η έκκληση του Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη την αναμενομένη αύξηση  μετακινήσεων των πολιτών ενόψει των θερινών διακοπών, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας. Περαιτέρω, προτρέπονται όπως αποφεύγουν κατά το δυνατό συναθροίσεις, στις οποίες παρατηρείται πολυάριθμη συγκέντρωση ατόμων και παράλληλα καλεί όσους παρίστανται σε τέτοιου είδους χώρους και εκδηλώσεις να εφαρμόζουν τα μέτρα αποστασιοποίησης και προσωπικής υγιεινής, καθώς και τα ενδεικνυόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνεται προς τους νέους, οι οποίοι καλούνται να αποφεύγουν χώρους μαζικής συγκέντρωσης, αφού σύμφωνα με στοιχεία που λαμβάνονται τις τελευταίες μέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η μεγαλύτερη διασπορά του ιού παρατηρείται σε πάρτι και παρόμοιου είδους κοινωνικές συναθροίσεις, όπου ουσιαστικά ο έλεγχος των παρευρισκόμενων είναι σχεδόν αδύνατος.

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι από τα επίσημα δεδομένα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως σε διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ των πολιτών και είναι εγχώριες λοιμώξεις. Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι οι πλείστοι φορείς του ιού είναι άτομα νεαρής ηλικίας και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Το γεγονός αυτό επιτείνει τις ανησυχίες επειδή αυξάνει τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού, εξαιτίας του γεγονότος ότι άτομα με αυτό το προφίλ έχουν μεγαλύτερη κοινωνική δραστηριότητα και διασπείρουν τον ιό, εν αγνοία τους, σε περισσότερα άτομα και σε μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση, στοιχείο που δυσχεραίνει την ιχνηλάτηση.

Παράλληλά, ενόψει των θρησκευτικών και άλλων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται τον Δεκαπενταύγουστο, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι στη βάση των ισχυόντων Διαταγμάτων απαγορεύεται η διεξαγωγή φεστιβάλ, πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων που προάγουν την μαζική ανεξέλεγκτη συνάθροιση.

Τέλος, υπενθυμίζεται στους πιστούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τον εκκλησιασμό και να ακολουθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy