Ακάρ: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τη «Γαλάζια Πατρίδα» της που περιλαμβάνει και την Κύπρο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συντηρεί την ένταση στα ελληνοτουρκικά, καθώς το απόγευμα της Τρίτης προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, είχε πριν από λίγο ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Ακάρ πληροφορήθηκε σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες που εκτυλίσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στη σεισμική έρευνα που κάνει η χώρα του μέσω της NAVTEX που εξέδωσε και υπενθύμισε ότι το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis συνοδεύτηκε και προστατεύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.

Ακόμη, ο κ. Ακάρ τόνισε ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοδοσία στα χωρικά ύδατα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας: «η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη για Oruc Reis: Πλήρης εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις – Κυρώσεις στην Τουρκία

Στη συνέχεια, μάλιστα, πρόσθεσε πως στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ενώ διεμήνυσε πως «δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

Τελεσίγραφο της Ελλάδας στην Τουρκία

Να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα καλεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, την Τουρκία, ενώ στο μήνυμά του έκανε λόγο για συγκυρία με σαφή τουρκική απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Κατηγόρησε την Τουρκία ότι αποφάσισε να επιδοθεί «στη γνώριμη παραβατικότητά της» και χαρακτήρισε ανειλικρινείς τις δηλώσεις περί ετοιμότητας για διάλογο, παρά την προσήλωση της Ελλάδας. Διαμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή.

sputniknews.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy