Στο λιμάνι Λεμεσού μεταφέρονται τα πολεμικά πλοία της UNIFIL

Στο λιμάνι Λεμεσού μετακινείται η έδρα της UNIFIL, μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη το λιμάνι της Βηρυτού, από την ισχυρή έκρηξη των 2,750 τόνων νιτρικής αμμωνίας.
CLOSE

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών βολιδοσκόπησε τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, ώστε να φιλοξενηθούν τα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στη δύναμη, υπό την ηγεσία της Γερμανίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή, η Λευκωσία έθεσε στη διάθεση του ΟΗΕ εγκαταστάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή των οποιονδήποτε διευκολύνσεων. Τόνισε ότι η απάντηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι θετική, μετά και τη συγκατάθεση που έδωσε η φιλοξενούσα χώρα, που είναι ο Λίβανος.

Εντός της ημέρας, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, αναμένεται από τον ΟΗΕ να επανέλθει με λεπτομέρειες για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα μετακίνησης των πολεμικών σκαφών από τον Λίβανο στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ότι αποτελεί τον πλησιέστερο και έναν από τους σημαντικότερους εταίρους του Λιβάνου. Χαρακτήρισε επίσης ως ψήφο εμπιστοσύνης την επιλογή της Κύπρου ως βάση της UNIFIL από τον ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι το αίτημα του διεθνούς οργανισμού κατατέθηκε λίγη μόνο ώρα μετά τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διάσκεψη των διεθνών δωρητών για το Λίβανο, στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία προσκλήθηκε και ενίσχυσε την προσπάθεια με 5 εκατομμύρια ευρώ.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy