Ρεκόρ κρουσμάτων COVID 19 στην Ελλάδα – Νέα μέτρα προ των πυλών

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, με πληροφορίες να αναφέρουν πως σήμερα… κληρώνει για νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού -κάτι που κρίθηκε απαραίτητο μετά από το ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή.

Το «μοντέλο του Πόρου» φαίνεται πως προκρίνεται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τον περιορισμό του αριθμού των κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας -εάν φυσικά αυτό κριθεί απαραίτητο. Άλλωστε αυτό έγινε και στην περίπτωση του Αμπελώνα Λάρισας, όπου από σήμερα ισχύουν περιοριστικά μέτρα.

Ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε χθες πως κατεγράφησαν 203 νέα κρούσματα Covid-19, με τη διασπορά του ιού να εξαπλώνεται σε 21 περιφερειακές ενότητες της επικράτειας.
Μάλιστα, ιδιαίτερα προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων τον Αύγουστο συνοδεύεται από τον υπερδιπλασιασμό των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που δείχνει πως ενδεχομένως μέσα στο επόμενο διάστημα να πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Οι ανησυχίες για τις αντοχές του ΕΣΥενόψει του δεύ τερου κύματος του κορωνοϊού, ενισχύονται από την έρευνα του ΑΠΘ σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η οποία προβλέπει για τα τέλη Σεπτεμβρίου την ημερήσια ανάγκη 210 κλινών ΜΕΘ, στην περίπτωση που δεν υιοθετηθεί ένα «πακέτο» μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε  μέσω τηλεοπτικής της συνέντευξης ,  πως σε περίπτωση που αρχίσουν να γεμίζουν οι ΜΕΘ τότε η κατάσταση θα έχει ξεφύγει.

Την ίδια ώρα, λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για τον δείκτη εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο 1 και εμφανίζει αυξητική τάση.

Σημειώνεται πως στόχος του υπουργείου Υγείας είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη να φθάσουν τις 1.200 μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι πλέον γίνονται περισσότεροι έλεγχοι

Για την ώρα, η Ελλάδα διεθέτει 1.017 ΜΕΘ που αναλογούν σε 840 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, 145 στις ιδιωτικές κλινικές και 32 στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αυτές οι 352 είναι κλίνες Covid-19, εκ των οποίων οι 349 είναι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Καθοριστική σύσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα

Το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί τακτική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της νόσου Covid-19, ενώ παράλληλα τίθενται σε εφαρμογή μέτρα περιορισμού και στον Αμπελώνα Λάρισας στο ίδιο σκεπτικό του τοπικού lockdown που επιβλήθηκε στον Πόρο.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι καθίσταται υποχρεωτικό το τεστ για τους επισκέπτες από τη Μάλτα, αναστέλλονται οι λιτανείες και τα πανηγύρια και παρατείνεται η απαγόρευση των ορθίων στα µπαρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα, ειδικά για περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η αναστολή αδειών του υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι ειδικοί παρακολουθούν στενά την κατάσταση που επικρατεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία μιας εστίας υπερμετάδοσης του ιού.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy