Μεγάλη πυρκαγιά, εκκενώθηκε η Δορά, μάχη με τις φλόγες

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα σε περιοχές των χωριών Μούσερε-Αρχιμανδρήτα-Δωρά σε δύσβατη περιοχή.

Αρχικά ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, είχε ενημερώσει πως το μέτωπο Αρχιμανδρήτας είναι στην επιχειρησιακή ευθύνη του Τμήματος Δασών, ενώ στα μέτωπα Μούσερε και Δωράς επιχειρούσε η Πυροσβεστική με 5 και 7 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους. Αντιστοίχως επιχειρούσαν οι Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού ενισχυμένες από Λάρνακα, Λευκωσία και ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή γίνονταν ρίψεις από 5 εναέρια μέσα, ενώ έγινε εκκένωση του χωριού Δορά από πολιτική άμυνα και Αστυνομία κατόπιν αξιολόγησης επικινδυνότητας.

Ωστόσο λίγο πριν τις 08.00 ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ενημέρωσε πως δεν κινδυνεύουν πλέον κατοικίες. Επιπλέον εργάζονται και προωθητές γαιών για διάνοιξη οδών των επίγειων δυνάμεων, η Πολιτική Άμυνα και Ταμείο Θήρας. Τα εναέρια μέσα είναι στο σχέδιο Ίκαρος, ενώ έχουν αυξηθεί σε 9 με το ένατο να συντονίζει. Ωσόσο υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω ανέμων.

Σε ενημέρωση από το Τμήμα Δασών η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις κοινότητες Κούκλια (Ορείτες), Μούσερε και Δοράς, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε μήκος 20 χιλιομέτρων περίπου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με πέραν των 30 πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματά τους, προωθητές γαιών ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy