Διαδοχικοί εμπρησμοί πίσω από τη φωτιά στη Δορά-Θεάθηκαν τα ξημερώματα ύποπτα αυτοκίνητα

Σε κακόβουλη ενέργεια αποδίδει στο αρχικό στάδιο  η Αστυνομία Πάφου την φωτιά που τέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Κουκλιών – Ορείτες – Μούσερε – Δοράς μετά τον εντοπισμό έξι εστιών κατά την έναρξη της. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή προέκυψαν μαρτυρίες ότι αυτοκίνητα διακινήθηκαν στην περιοχή τις πρωινές ώρες με αποτέλεσμα η Αστυνομία Πάφου να διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαφανεί εάν οι οδηγοί αυτών των οχημάτων έχουν σχέση με την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Επιπρόσθετα η Αστυνομία Πάφου αναφέρει πως στο ξεκίνημα της φωτιάς όπως διαπιστώθηκε καταγράφηκαν τουλάχιστον έξι διαφορετικές εστίες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της.

Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται αφού εκτός του δύσβατου της περιοχής στο μέρος πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Σάββατο 08 Αυγούστου, 2020 στις κοινότητες Κούκλια (Ορείτες), Μούσερε και Δορά, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε μήκος 20 χιλιομέτρων περίπου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με πέραν των 30 πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματά τους, προωθητές γαιών, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy