Σίτι και Βαράν έστειλαν σπίτι της τη Ρεάλ

Χάρη στα δύο απίστευτα λάθη του Ράφα Βαράν, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-1 τη Ρεάλ στο «Ετιχαντ» και με δύο νίκες κόντρα στη «βασίλισσα» πέρασε πανηγυρικά στο φάιναλ 8 του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρεάλ μπήκε με τη λογική να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να μην αφήσει τη Σίτι να την πιέσει, κάτι που κατάφερε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους «πολίτες» να δίνουν χώρο στους παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν. Όμως, το λάθος του Βαράν έδωσε την ευκαιρία στον Ζέσους να του κλέψει την μπάλα μέσα στην περιοχή και να δώσει στον ελεύθερο Στέρλινγκ να πλασάρει σε κενή εστία και να κάνει το 1-0.

Οι «μερένχες» συνέχισαν αποφασισμένοι να αντιδράσουν και έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπενζεμά στο 21’ που έβγαλε ο Εντερσον. Τελικά, η καταπληκτική ενέργεια του Ροντρίγκο και η συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Γάλλου επιθετικού έφερε το 1-1 στο 28’. Η Σίτι βγήκε μπροστά και, εκμεταλλευόμενη τα αβίαστα λάθη της Ρεάλ και τις κακές επεμβάσεις του Κουρτουά, έχασε ευκαιρίες με τους Ντε Μπρόινε και Στέρλινγκ μέχρι την ολοκλήρωση ου ημιχρόνου.

Η Σίτι ξεκίνησε δυνατά και εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα και το άγχος των «μερένχες» και έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Στέρλινγκ και Ντε Μπρόινε, που τους σταμάτησε ο Κουρτουά, την ώρα που οι «μερένχες» ήταν «εγκλωβισμένοι» στο κέντρο και δεν είχαν λύσεις. Μετά το 60’, οι πρωταθλητές Ισπανίας βρήκαν τους διαδρόμους και ο Μπενζεμά στο 64’ είχε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Εντερσον.

Όμως, η περισσότερη ενέργεια και «φρεσκάδα» των δευτεραθλητών Αγγλίας τους έδιναν την ευκαιρία να μπαίνουν πιο εύκολα ν στην περιοχή και να δημιουργούν ευκαιρίες. Έτσι, στο 71’ το δεύτερο τραγικό λάθος του Βαράν στην προσπάθεια του να επιστρέψει με το κεφάλι την μπάλα στον Κουρτουά, έφερε τον Ζέσους σε τετ α τετ με τον Βέλγο γκολκίπερ να τον πλασάρει και να κάνει το 2-1. Η Ρεάλ άρχισε να εκνευρίζεται, ο Μόντριτς έχασε μια καλή ευκαιρία και ο Ντε Μπρόινε με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Κουρτουά σε εντυπωσιακή επέμβαση. Η Σίτι κρατούσε άνετα την μπάλα και ο Σίλβα με απευθείας φάουλ στο 86’ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ και χαλαρά φτάσαμε στο τελικό 2-1.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy