Στα σπίτια τεσσάρων προσώπων η Αστυνομία: Δεν τους εντόπιζε το Υπ. Υγείας

Κατάλογο με τέσσερα πρόσωπα, 3 στη Λευκωσία και ένα στη Λάρνακα, τα οποία αναζητούνταν και δεν εντοπίζονταν στο πλαίσιο ελέγχου της καραντίνας, έστειλε στην Αστυνομία η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστο Ανδρέου, τελικά και οι τέσσερις εντοπίστηκαν. Οι τρεις στο σπίτι τους, ενώ ο τέταρτος αφίχθη στο σπίτι του, όταν έφθασε η Αστυνομία.

Με οδηγίες της Υπουργού Δικαιοσύνης, Έμιλυς Γιολίτη, η Αστυνομία θα διενεργεί μέχρι και κατ’ οίκον ελέγχους σε άτομα, που αφίχθησαν από χώρες της κατηγορίας Γ’ ή καθορίστηκαν ως στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Για παραβίαση του διατάγματος αυτοπεριορισμού το εξώδικο είναι €300 ή φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή πρόστιμο μέχρι €50.000. Επίσης, ισχύει και το άρθρο 190 του Ποινικού Κώδικα για διάδοση μόλυνσης από νόσο επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy