Ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ για χώρες Κατηγορίας Α και Β με ισχύ από 01 Αυγούστου

Ταξιδιωτική οδηγία σχετικά με τον Κορωνοϊό COVID-19, για τις χώρες Κατηγορίας Α και Β, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. 

 

Χώρες που απευθύνεται:

 

Κατηγορίες A (Αυστρία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Καναδάς, Δημοκρατία της Κορέας, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία και B (Αγία Έδρα, Ανδόρα, Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, Θαϋλάνδη, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κροατία, Μαρόκο, Μονακό, Ολλανδία, Ουρουγουάη, Ρουάντα, Σαν Μαρίνο, Τσεχία και Τυνησία), σύμφωνα με την επιδημιολογική εκτίμηση κινδύνου στην οποία προβαίνει το Υπουργείο Υγείας.

 

Σημειώνεται ότι η κατηγοριοποίηση των χωρών βάσει της επιδημιολογικής εκτίμησης κινδύνου, είναι εξαιρετικά δυναμική και μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Συνιστάται όπως ελέγχετε τις ταξιδιωτικές οδηγίες τακτικά για τυχόν αλλαγές.

 

Σύσταση προς Κύπριους πολίτες:

 

Συνίσταται προσοχή.

 

Διάρκεια ισχύος παρούσας οδηγίας:

 

Από 01/08/2020, 00:00 Cyprus time (GMT+3)

 

Υπό το φως της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του COVID-19 και με δεδομένο τον χαρακτηρισμό του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημίας, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Κύπριους πολίτες όπως επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν ταξιδεύουν στις ανωτέρω χώρες και όπως ελέγχουν προτού ταξιδέψουν τους κανονισμούς που εφαρμόζονται για είσοδο και παραμονή στην χώρα προορισμού.

 

Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι προσωρινά ευρίσκονται ή διαμένουν μόνιμα στις ανωτέρω χώρες συμβουλεύονται να επιδεικνύουν προσοχή, να παρακολουθούν τα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19, να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες των Αρχών στις χώρες που ευρίσκονται αναφορικά με τυχόν περιορισμούς ή και καθοδήγηση σχετικά με τον COVID-19 και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

 

Κύπριοι πολίτες, που βρίσκονται ήδη ή που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές, ενθαρρύνονται να εγγραφούν στην διαδικτυακή πλατφόρμα www.connect2cy@gov.cy

 

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες που προτίθενται να ταξιδέψουν/επιστρέψουν στην Κύπρο θα πρέπει να ακολουθούν τη διαδικασία και να εγγράφονται στο https://cyprusflightpass.gov.cy και να πληρούν τις ισχύουσες προϋποθέσεις για είσοδο στην Δημοκρατία ως αυτές έχουν καθοριστεί από τα σχετικά Διατάγματα και τις Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Σχετικά διατάγματα, ανακοινώσεις, δελτία τύπου και ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας και άλλες αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες της Δημοκρατίας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα https://www.pio.gov.cy/coronavirus/

 

Στοιχεία Επικοινωνίας: Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να τηλεφωνήσουν στους κάτωθι αριθμούς:

 

Διπλωματικές Αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Εξωτερικό:
            Ιστοσελίδα http://www.mfa.gov.cy/mfa/mfa2016.nsf/mfa50_gr/mfa50_gr?OpenDocument

 

Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών:
            +35 7 22651113 (08:30 – 15:00, Δευτέρα – Παρασκευή)

 

Λειτουργός Υπηρεσίας Υπουργείου Εξωτερικών:
           +35 7 99660129 (εκτός ωρών εργασίας*)

 

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων Υπουργείου Εξωτερικών:
            +35 7 22801000 (08:30 – 15:00, Δευτέρα – Παρασκευή)

 

* Η τηλεφωνική γραμμή του λειτουργού υπηρεσίας είναι διαθέσιμη εκτός ωρών εργασίας και σκοπό έχει την παροχή βοήθειας σε έκτακτες περιπτώσεις.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy