Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Αναστασιάδη με τους επιδημιολόγους στο Προεδρικό

Ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την επιδημιολογική επιστημονική ομάδα για εξέταση της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού, υπό το φως της αύξησης της ροής των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

H συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο των 13 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, που ήταν η υψηλότερη ροή νέων κρουσμάτων τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά και των χθεσινών δέκα περιστατικών, εκ των οποίων τα οκτώ διαγνώστηκαν στη Λεμεσό. Η αυξημένη ροή νέων περιστατικών προκαλεί ανησυχία στους επιδημιολόγους αλλά και παρατηρήσεις για χαλάρωση των προσωπικών μέτρων προστασίας εκ μέρους του κοινού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Παρευρίσκονται επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.

Μετά τη σύσκεψη αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας, ενώ επιδημιολόγοι θεωρούν δεδομένη την επαναφορά της χρήσης προστατευτικής μάσκας, με το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Καθηγητή Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρο Καραγιάννη να αφήνει, με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ χθες, ανοικτό το ενδεχόμενο η χρήση της μάσκας να καταστεί υποχρεωτική. Κατά τη σύσκεψη θα ληφθούν, επίσης, αποφάσεις σχετικά με τους αστυνομικούς ελέγχους και υγειονομικούς ελέγχους.

Εξάλλου, στις 12:30 θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Υγείας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy