Καμίνι και σήμερα η Κύπρος-Πότε υποχωρεί ο υδράργυρος

Ο παρατεταμένος καύσωνας συνεχίζει να δείχνει τα δόντια και γι αυτό με νέα πορτοκαλί προειδοποίηση επανέρχεται για σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία. Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 11.00 μέχρι και τις 17.00.

Πιο αναλυτικά, εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το Σαββατοκύριακο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, ιδιαίτερα στο εσωτερικό ή και στα ορεινά, για να κυμανθεί γενικά αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy