Συνεδρία Διαπολιτισμικού Συμβουλίου Λεμεσού

Εισήγηση δημάρχου Λεμεσού για εξεύρεση  στέγης για τις διάφορες δραστηριότητες

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Λεμεσού  Νίκου Νικολαΐδη έγινε στις 27/07/2020 η 3η φετινή συνεδρία του Διαπολιτισμικού Συμβουλίου Λεμεσού. Τα μέλη του, τα οποία προέρχονται από διάφορες οργανώσεις μεταναστών που ενεργοποιούνται στην Λεμεσό, αλλά και οι εκπρόσωποι των διπλωματικών αντιπροσωπειών και των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με την μετανάστευση, συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτιστική πολυμορφία της πόλης και τις πολιτικές διαπολιτισμικότητας.

Μεταξύ άλλων, έγινε ανασκόπηση στα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συζητήθηκε η συμμετοχή σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, η ανάπτυξη της νέας Διαπολιτισμικής Στρατηγικής για περίοδο 2021-2025, η διεξαγωγή των εκστρατειών κατά των φημολογιών και οι συνεργασίες και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών.

Ανάμεσα στ’ άλλα, ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νικολαΐδης εισηγήθηκε όπως καταβληθούν προσπάθειες για την εξεύρεση μιας μόνιμης στέγης για τις διαπολιτισμικές δραστηριότητες του Δήμου, υπό την μορφή δημιουργίας ενός Διαπολιτισμικού Κέντρου Λεμεσού.

Στη συνεδρία συμμετείχαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νεόφυτος Χαραλαμπίδης και Ηλίας Ιωακείμ.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy