Κινήθηκε προς τα πίσω και το λιμάνι της Αττάλειας το Oruc Reis

Προς το λιμάνι της Αττάλειας φαίνεται να κινήθηκε χθες βράδυ το Oruc Reis. 
Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκία ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Αττάλειας, χθες βράδυ κινήθηκε προς τα πίσω, δηλαδή προς το λιμάνι.
Το γεγονός αποδεικνύεται από τη σελίδα Marine traffic.
Παρά το γεγονός, η Ελλάδα παραμένει σε επαγρύπνηση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο Αιγαίο.
Δεδομένου ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι απρόβλεπτος, δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποιας μορφής τουρκικός αιφνιδιασμός και η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων μπορεί να αποτελεί απλώς μια τακτική αποπροσανατολισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για κινητικότητα γύρω από το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις προδικάζοντας ότι ετοιμάζεται να βγει στο πέλαγος για σεισμικές έρευνες.
Όπως έγραφε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, «σήμερα το πρωί, υπήρξε κινητικότητα  στο πλοίο Ορούτς Ρέις, που είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια.
Το πλοίο, στο οποίο ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού κάποιο φορτίο, αναμένεται να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο».
Η παράνομη τουρκική NAVTEX , η οποία έχει δεσμεύσει την θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες, βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 2 Αυγούστου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy