Το σενάριο της UEFA για αποφυγή ελληνοτουρκικού ζευγαριού στο Champions League

Επικαλούμενοι πληροφορίες από αγγλικό ραδιοφωνικό σταθμό οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η UEFA σκέφτεται να ορίσει κλειδάριθμο για να αποφευχθεί ελληνοτουρκικό ζευγάρι στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στους ανίσχυρους της κλήρωσης του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών και είναι πολύ πιθανό να βρει στο δρόμο του μια ομάδα από την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, η UEFA θέλει να αποφευχθεί αυτό το σενάριο και γι’ αυτό θα προχωρήσει σε ορισμό κλειδαρίθμου πριν από την κλήρωση της 10ης Αυγούστου, προκειμένου να μην προκύψει είτε το ζευγάρι ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας ή Μπεσίκτας – ΠΑΟΚ, είτε το ζευγάρι ΠΑΟΚ – Τραμπζονσπόρ ή Τραμπζονσπόρ – ΠΑΟΚ, από την στιγμή που μιλάμε για ένα μονό παιχνίδι στις 25-26/8.

Η Τραμπζονσπόρ περιμένει την απόφαση του CAS μέσα στις επόμενες μέρες για να γνωρίζει αν θα παίξει στην Ευρώπη αντικαθιστώντας την Μπεσίκτας.

Η αυξημένη ένταση και η κρίση που υπάρχει στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, με τα τελευταία γεγονότα στο Αιγαίο και με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελούν τις δύο βασικές αιτίες που οδηγούν σ’ αυτό το σενάριο το οποίο μεταδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/7) από τον αγγλικό ραδιοφωνικό σταθμό “talksport”.

Ανάλογη απόφαση είχε παρθεί από την UEFA το καλοκαίρι του 2018 εξαιτίας του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας όταν δεν έγινε κλήρωση αλλά ορίστηκε απευθείας ο αντίπαλος του ΠΑΟΚστα playoffs (Μπενφίκα) πριν από τα ματς του «Δικεφάλου» με την Σπαρτάκ Μόσχας στον 3ο προκριματικό προκειμένου να μην προέκυπτε ως αντίπαλος της ρωσικής η Ντιναμό Κιέβου από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην Αγγλία και αναπαράγονται από τον σύνολο του τουρκικού Τύπου «η Τραμπζονσπόρ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας που θα είχε μια τέτοια αναμέτρηση από την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με βάση αξιωματούχους της UEFA που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους».

Από τον ΠΑΟΚ δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, που θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της κλήρωσης, καθώς αν μπει κλειδάριθμος από την UEFA τότε οι πιθανοί αντίπαλοι του «Δικεφάλου» θα είναι είτε η Βικτόρια Πλζεν είτε η Ραπίντ Βιέννης.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy