Ο Σάρι έγινε ο γηραιότερος προπονητής που πήρε Σκουντέτο

Σε ηλικία 61 ετών, πέντε μηνών και 19 ημερών, ο Μαουρίτσο Σάρι είναι ο πιο “παππούς” προπονητής που οδηγεί ομάδα στην κατάκτηση της Serie A.

Η Γιουβέντους κατέκτησε και μαθηματικά το 9ο διαδοχικό Σκουντέτο, κάνοντας ρεκόρ στην Ευρώπη. Γενικότερα η σεζόν της Γηραιάς Κυρίας έχει αρκετά ιστορικά επιτεύγματα, αλλά είναι ο Μαουρίτσο Σάρι που κλέβει την παράσταση με το δικό του. Ο τεχνικός της Γιούβε σε ηλικία 61 ετών, πέντε μηνών και 19 ημερών έγινε ο γηραιότερος προπονητής που στέφεται πρωταθλητής στην Ιταλία.

Το φοβερό με τον Σάρι είναι ότι αυτή ήταν μόλις η πέμπτη του χρονιά σε πάγκο της Serie A (2 στην Εμπολι, 2 στη Νάπολι). Ο Ιταλός τεχνικός ξεπέρασε έτσι τον θρυλικό Σουηδό, Νιλς Λίντχολμ (60 ετών, 8 μηνών, 21 ημερών), ο οποίος είχε οδηγήσει τη Ρόμα στο Σκουντέτο του 1982-’83. Ο αμέσως γηραιότερος που το είχε καταφέρει με τη Γιουβέντους, ήταν ο Μαρτσέλο Λίπι το 2002-’03 (55 ετών, 2 μηνών, 17 ημερών).

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy