Πυρκαγιά-Πάφος: Σε ετοιμότητα οι Αρχές για προληπτική εκκένωση κατοικιών

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:33 το μεσημέρι της Δευτέρας, παρά το χωριό Αμαργέτη της Επαρχίας Πάφου σε πολύ δύσβατη περιοχή. 
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κέττη, επιχειρούν για κατάσβεση πέντε πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της Πάφου, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας, τέσσερα αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα.
Ωστόσο, οι δυνάμεις ενισχύονται με άλλα δύο πυροσβεστικά οχήματα και 3 φορητές πυροσβεστικές μονάδες από το Τμήμα Δασών με τα πληρώματα τους.
Σύμφωνα με τον κ. Κεττή η Επαρχία Πάφου ανακαλεί προσωπικό. Τα εναέρια μέσα έχουν εφαρμόσει το Σχέδιο Ίκαρος με επιπρόσθετο αεροσκάφος της Ε.Φ.
Για προληπτικούς σκοπούς η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία έχουν ενημερωθεί για να συνδράμουν αν χρειαστεί σε προληπτική εκκένωση  μεμονωμένων κατοικιών του χωριού Πενταλιά, ανάλογα με την εξέλιξη και συμπεριφορά της πυρκαγιάς.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy