Επίθεση με σμίλες κατά αστυνομικών και πυροβολισμός σε κοντραμπάντο ναρκωτικών στη Λάρνακα

Στον εντοπισμό ενός κιλού κάνναβης και στη σύλληψη δύο προσώπων στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προχώρησε χθες η Αστυνομία. Μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, ανέκοψαν χθες το πρωί για έλεγχο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λάρνακα, μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, την οποία οδηγούσε 30χρονος από τη Λευκωσία. Ο 30χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα σακίδιο, μετέβη στο μέρος με σκοπό να συναντηθεί με άλλα πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν ήδη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τόσο ο 30χρονος, όσο και άλλα τρία πρόσωπα, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία μελών της ΥΚΑΝ τράπηκαν σε φυγή με σκοπό να διαφύγουν. Δύο πρόσωπα, ο 30χρονος και ένας 35χρονος από τη Λάρνακα, ανακόπηκαν και συνελήφθησαν, ενώ τα δύο άλλα πρόσωπα, έχοντας στην κατοχή τους ξύλα και σμίλες, επιτέθηκαν εναντίον των Αστυνομικών και κατάφεραν να διαφύγουν. Κατά την επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη της ΥΚΑΝ, τραυματίστηκε ένας αστυφύλακας, ενώ ρίφθηκε και ένας προειδοποιητικός πυροβολισμός. Σε έρευνα που έγινε στο σακίδιο που είχε στην κατοχή του ο 30χρονος, ανευρέθηκε ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους ενός περίπου κιλού, καθώς επίσης και άλλα τεκμήρια.

Σε έρευνες που έγιναν στην περιοχή, εντοπίστηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας, ποτήρια με ίχνη κάνναβης, νάιλον τεμάχια και σακούλια, γάντια, πλαστικά δοχεία και αλεστήρια με ίχνη κάνναβης, 7 γραμμάρια κάνναβης, ένα κουτί τσιγάρα με ποσότητα κάνναβης, καθώς επίσης και άλλα τεκμήρια.

Επίσης, σε ανοικτό χώρο, εντοπίστηκε ένας ξυλόφουρνος, μέσα στον οποίο βρέθηκαν να καίγονται διάφορα αντικείμενα, όπως γάντια, νάιλον και άλλα, τα οποία πιστεύεται ότι σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες και τα οποία προσπάθησαν να καταστρέψουν τα δύο πρόσωπα που είχαν διαφύγει.

Τόσο ο 30χρονος όσο και ο 35χρονος συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για τα δύο άλλα πρόσωπα.
Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζει τις εξετάσεις.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy