Επίσκεψη υφυπουργού Ναυτιλίας στο Δήμο Λεμεσού(pics)

Τον Δήμο Λεμεσού επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ο οποίος συζήτησε με τον δήμαρχο Λεμεσού και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, έθεσε προς συζήτηση θέματα όπως, η ατμοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου- Ελλάδας, το σχέδιο της Ολοκληρωμένης Λεμεσιανής Ανάπτυξης, το Blue Limassol Forum και την δημιουργία Ναυτικού Μουσείου στη Λεμεσό.

Ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, δήλωσε ότι ο Δήμος Λεμεσού χαιρετίζει και στηρίζει την ατμοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, ενώ θεωρεί αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο ότι αυτή η ατμοπλοϊκή σύνδεση θα ξεκινά από τη Λεμεσό, υποδεικνύοντας ότι η Λεμεσός διαθέτει τις κατάλληλες λιμενικές υποδομές και υπενθυμίζοντας τις διάφορες συνέργειες που γίνονται για να καταστεί η πόλη κέντρο κρουαζιέρας.

Επίσης στη συνάντηση ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης που έχει καταρτιστεί και στη τεχνολογική αναβάθμιση των ελέγχων που διεξάγονται για τη διατήρηση της καθαρότητας της θάλασσας, και ζήτησε από το αρμόδιο υφυπουργείο επιπρόσθετους ελέγχους κυρίως στα συστήματα βιολογικού καθαρισμού των πλοίων που αγκυροβολούν στο λιμάνι της πόλης.

Ο κ. Νικολαΐδης ενημέρωσε στη συνέχεια τον υφυπουργό για τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη Λεμεσιανή Ανάπτυξη και τα διάφορα στάδια διαβούλευσης που προηγήθηκαν με τα οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες,  επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι βασικό συστατικό αυτής της ανάπτυξης είναι και ο τομέας της ναυτιλίας, η οποία έχει πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα στη πόλη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνάντηση, για το Blue Limassol Forum,  το οποίο στοχεύει στη γαλάζια ανάπτυξη καθώς και στα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου και αφορούν το περιβάλλον και την παράκτια και θαλάσσια υποδομή της Λεμεσού. Πληροφόρησε δε τον υφυπουργό για την έναρξη μελέτης εμπειρογνωμόνων για τον εντοπισμό και αξιολόγηση των συνολικών κινδύνων που προκύπτουν από τις δραστηριότητες και τα έργα στη παράκτια και θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού.

Τέλος ο δήμαρχος Λεμεσού ανακοίνωσε την εξεύρεση χώρου για την δημιουργία Ναυτικού Μουσείου και ζήτησε την συνδρομή του υφυπουργείου Ναυτιλίας. Όπως ανέφερε γίνονται για τον σκοπό αυτό συζητήσεις για τουρκοκυπριακό τεμάχιο που βρίσκεται μπροστά από το παλιό λιμάνι Λεμεσού.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τον Δήμο Λεμεσού και στοχεύουμε στη  γαλάζια ανάπτυξη και την κυπριακή ναυτιλία».  Ανακοίνωσε δε ότι η ατμοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου Ελλάδας θα είναι εφικτή από τον Μάιο του 2021 και ότι το φθινόπωρο αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές. Εξήγησε επίσης ότι παρά το ότι οι προσπάθειες που γίνονται είναι ώστε η σύνδεση να είναι Λεμεσός-Ελλάδα, εντούτοις από το πιο λιμάνι θα ξεκινά το πλοίο, θα κριθεί από το ύψος των λιμενικών τελών. Ο υφυπουργός χαιρέτισε την πραγματοποίηση του Blue Limassol Forum χαρακτηρίζοντας την σαν μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού που εντάσσει την Λεμεσό στις πόλεις που νοιάζονται και έχουν όραμα για τη γαλάζια ανάπτυξη και πρότεινε στο Δήμο Λεμεσού να διεκδικήσει την διεξαγωγή της Ευρωπαϊκής Μέρας Ναυτιλίας που γίνεται κάθε χρόνο σε μια πόλη της Ευρώπης.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy