Το μοιραίο λάθος του άτυχου Ανδρέα που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα – Ακαριαίος ο θάνατός του

Από ύψος περίπου 4,5 μέτρων έπεσε στο κενό ο 54χρονος Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος έχασε το πρωί τη ζωή του σε υπό ανέγερση οικοδομή στην περιοχή ποταμού Γερμάσογειας, στην οδό Κολωνακίου.

Όπως δήλωσε στη σκηνή ο Προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Λεμεσού, Κύπρος Κύπρου, «ο 54χρονος που ήταν ένας εκ των συνιδιοκτητών της εργοληπτικής εταιρείας που ανέλαβε υπεργολαβικά τα καλούπια της οικοδομής, προσπαθούσε να περάσει από το επίπεδο του εδάφους προς τον υπόγειο χώρο της οικοδομής όπου εκτελούνταν οι εργασίες».

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, συνέχισε «φαίνεται πως χρησιμοποίησε πρόχειρο εναέριο διάδρομο ο οποίος ήταν σίγουρα ανασφαλής, χωρίς ικανοποιητικό πλάτος, χωρίς πλευρική προστασία και χωρίς στήριξη».

Πρόσθεσε δε ότι «κατά την προσπάθεια του να περάσει από το διάδρομο, λόγω και του μικρού πλάτους των 40 πόντων, πρέπει να έχασε την ισορροπία του, ενώ οι ενδείξεις φανερώνουν πως έπεσε στο κενό μεταξύ της εκσκαφής και του τοίχου του υπόγειου χώρου του εργοταξίου».

Ο Κύπρος Κύπρου σημείωσε ότι στο εργοτάξιο υπάρχει ικανοποιητική κατασκευή για την πρόσβαση από τον ισόγειο προς τον υπόγειο χώρο εργασίας την οποία, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, χρησιμοποίησε το θύμα για να ανέβει, ενώ διερευνάται για ποιο λόγο χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια «αυτός ο ανασφαλής εναέριος διάδρομος που προκάλεσε και την πτώση».

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι οι εργασίες στην οικοδομή δεν θα σταματήσουν καθώς είναι προγραμματισμένο σήμερα και αύριο να γίνει επιχωμάτωση του κενού χώρου που έγινε  το ατύχημα «και σίγουρα αν γίνουν αυτές οι εργασίες θα καταστεί πιο ασφαλής οικοδομή, όμως τα υπόλοιπα ενδεχόμενα και πιθανά μέτρα θα εξεταστούν μετά τη διερεύνηση του ατυχήματος».
Ο θάνατος του άτυχου 54χρονου ήταν ακαριαίος, συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy