Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία

Μέχρι το πρωί θα είναι ανοιχτή η Αγία Σοφία από αύριο στις 10.00 που θα ανοίξει για να δεχτεί τους μουσουλμάνους για προσευχή, ανακοίνωσε ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Κων/πολης είπε ότι έχουν κάνει τις προετοιμασίες τους και συνεχίζουν να τις κάνουν για την αυριανή προσευχή και κάλεσε τους πολίτες αύριο να πάνε μαζί τους 4 πράγματα: μάσκα, χαλάκι προσευχής, υπομονή και κατανόηση.

Όπως είπε τις προσκλήσεις τις ανέλαβε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, λέγοντας ότι «εντός του ‘τζαμιού’ και της περιβόλου του έχουν καθοριστεί δύο χώροι στους οποίους θα κάνουν προσευχή οι γυναίκες και τρεις στους οποίους θα προσευχηθούν οι άντρες». Ανέφερε ότι στα σημεία ελέγχου η αστυνομία θα κάνει σωματική έρευνα.

Σύμφωνα με τον νομάρχη Κωνσταντινούπολης, η είσοδος για την προσευχή θα ξεκινήσει αύριο το πρωί στις 10.00 και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τις υπηρεσίες υγείας, καθώς σε 17 σημεία θα υπάρχουν 101 ασθενοφόρα. Ο Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ακόμη ότι η Αγία Σοφία θα είναι ανοιχτή μέχρι το πρωί.

 

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy