Ασυναγώνιστος ο Χάμιλτον πήρε την pole και 1-2 για τη Mercedes!

Χωρίς να έχουν κανένα ουσιαστικό ανταγωνιστή, οι δύο Mercedes πήραν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα και ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την 90ή pole position της καριέρας του.

Για ακόμη μια χρονιά στην υβριδική εποχή της Formula 1, η Mercedes αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι ο κυρίαρχος. Στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ το δίδυμο της ομάδας κατάφερε να κάνει το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές και να πάρει τις πρώτες θέσεις εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Επιπροσθέτως, ο Χάμιλτον (που είναι και ο poleman) συμπλήρωσε τις 90 pole positions στην καριέρα του. Πραγματικά φοβερό το στατιστικό του και από ότι φαίνεται, θα τα… εκατοστήσει σύντομα! Κατά τα λοιπά στις κατατακτήριες δοκιμές, ο Βαλτέρι Μπότας, ο teammate του, ήταν ο μόνος που κατάφερε να μείνει κοντά του.

Τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση αφού προσπάθησε να τον «χτυπήσει» και δεν τα κατάφερε, ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση είναι οι Στρολ και Πέρεθ, το δίδυμο της Racing Point. Η ομάδα με τα ροζ μονοθέσια βρίσκεται σίγουρα στην καλύτερη στιγμή της. Ποτέ ξανά στην ιστορία της δεν πετύχαινε τόσο καλά αποτελέσματα και φαίνεται ότι η συνεργασία με τη Mercedes απέδωσε πολλούς καρπούς!

Φέτελ και Λεκλέρ ακολουθούν στην πέμπτη και έκτη θέση, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση. Ο Ολλανδός είχε από την Παρασκευή που έλεγε ότι το μονοθέσιο έχει πρόβλημα στην ισορροπία του και ότι είχαν δουλειά μπροστά τους. Τελικά μάλλον δεν κατάφεραν να το λύσουν και σε αυτό μέτρησε και η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών, που έβρεχε και στέρησε από τη Red Bull τη δυνατότητα δοκιμής στο αυτοκίνητό της. Νόρις, Σάινθ και Γκασλί κλείνουν την κατάταξη του Q3. Παρακάτω βλέπουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα από τις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ, για το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy