Βασίλισσα και πρωταθλήτρια ξανά

Με το 2-1 επί της Βιγιαρεάλ, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε και μαθηματικά τον 34ο τίτλο της στη La Liga, τρέχοντας ένα τέλειο σερί 10 νικών μετά την καραντίνα.

Πήρε το πρωτάθλημα το 2017, το 2018 έφυγε και το 2019 επέστρεψε, για να το ξαναπάρει το 2020. Ο Ζινεντίν Ζιντάν πάει να γίνει ο πιο αγαπημένος και επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Ρεάλ, καθώς την οδήγησε στην 34η κατάκτηση της La Liga (σ.σ.: 26 έχει η Μπαρτσελόνα). Οι Μαδριλένοι επικράτησαν δύσκολα 2-1 της Βιγιαρεάλ, σφραγίζοντας και μαθηματικά ακόμα έναν τίτλο στην ασύλληπτη ιστορία τους με τις ασημένιες κούπες.

Την ίδια στιγμή που η Μπαρτσελόνα γνώριζε εντός έδρας ήττα από την Οσασούνα (1-2), οι Μερένγκες με τον κλασικό φετινό τρόπο τους, κλειστά πίσω και με όχι τόση φαντασία μπροστά, έπαιρναν το ζητούμενο και επέστρεφαν στην κορυφή της Ισπανίας. Εκεί τους έστειλε ο Καρίμ Μπενζεμά που καθάρισε το ματς, σκοράροντας δύο ακόμα φορές, για να φτάσει τα 21 γκολ στη διοργάνωση, συνεχίζοντας να γράφει ιστορία με τη λευκή φανέλα.

Ο Γάλλος φορ πήρε την ασίστ του Λούκα Μόντριτς και πλάσαρε εύστοχα χαμηλά (29′), ενώ το δεύτερο ήρθε από την άσπρη βούλα (77′) και αφού πρώτα ο Σέρχιο Ράμος που πήγε να εκτελέσει το πέναλτι, το έκανε με πάσα στον Μπενζεμά. Μόνο που ο τελευταίος βιάστηκε να πατήσει περιοχή και το τρελό αυτό γκολ ακυρώθηκε.

Ωστόσο, εκεί που το ματς φαινόταν να έχει τελειώσει, η Βιγιαρεάλ μείωσε με ωραία κεφαλιά του Ιμπόρα (83′) και στις καθυστερήσεις ο Κουρτουά έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις στην ίδια φάση πάνω στη γραμμή και στην εξέλιξη ο Ιμπόρα αστόχησε σε κενή εστία.

Ετσι ο τίτλος σφραγίστηκε με το τελευταίο σφύριγμα και αυτό συνέβη επειδή η Ρεάλ έκανε το εκπληκτικό: να πάρει 10 διαδοχικές νίκες μετά την καραντίνα, δηλαδή έκανε το απόλυτο και το σήκωσε πανάξια, κάνοντας στον Φλορεντίνο Πέρεθ το καλύτερο δώρο για τα ακριβώς 20 χρόνια από τότε που ανέλαβε την προεδρία του club.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μεντί, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Αζάρ (62′ Ασένσιο), Ροντρίγκο (62′ Βινίσιους), Μπενζεμά

Βιγιαρεάλ (Χάβι Καγιέχα): Ασένχο, Γκασπάρ, Κιντίγια, Τσάκλαρ, Πάου Τόρες, Μόι Γκόμεθ (63′ Καθόρλα), Πένια (46′ Μπρούνο), Μορλάνες (63′ Ιμπόρα), Ανγκισά (82′ Τριγκέρος), Τσουκβουέζε (46′ Οντιβέρος), Ζεράρ.

 

gazzetta.gr

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy