Τραγική εικόνα με τα τροχαία δυστυχήματα στην Κύπρο – Πάνε για ψήφιση οι αυστηρότερες ποινές

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα τροχαία δυστυχήματα, καθώς οι όποιες προσπάθειες των αρχών για μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων προσκρούουν στην «άρνηση» των οδηγών να αντιληφθούν την σοβαρότητα του προβλήματος.

Μιλώντας  προ ημερών στο ΟΜΕGA  ο Βοηθός Διευθυντής της τροχαίας,  Χάρης Ευριπίδου  ανέφερε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα , για να σημειώσει πως τα πλείστα μελανά σημεία μέσα στις πόλεις, είναι πάνω σε διασταυρώσεις και τόνισε την ανάγκη για ψήφιση των νέων μέτρων .

Την ίδια ώρα ο κ. Ευριπίδου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στο κομμάτι της φωτοεπισύμανσης, λέγοντας πως η διαδικασία βρίσκεται στα σκαριά της αξιολόγησης  των προσφορών,  εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μπει και αυτό το κομμάτι στα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων.

Πάντως όπως αναφέρουν  δημοσιογραφικές πληροφορίες  τα νομοσχέδια που αφορούν την αύξηση των ποινών αναμένεται να οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Φιλελεύθερος θα τεθούν σε ισχύ από τον Οκτώβριο.

Προβληματίζουν οι αριθμοί

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχασαν τη ζωή τους  τους σε τροχαία δυστυχήματα 21 άνθρωποι.

-Το 2019 έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο 52 άνθρωποι

-Το 2018 -44

-Το 2017 -40

-Το 2016 -46

-Το 2015 – 57

Από το 2016 και έπειτα παρατηρείται μια αύξηση των θανάτων ενώ η χειρότερη χρονιά ήταν το 2015.

Ο  ρόλος του συμβουλίου οδικής ασφάλειας

Σε ότι αφορά το συμβούλιο οδικής  ασφάλειας, είναι μία επιτροπή που έχει οριστεί και μελετά στην ουσία σε περισσότερο βάθος, περισσότερο ποιοτικά τις αιτίες που μπορεί να προκαλούν τις τροχαίες συγκρούσεις. Η προσπάθεια που γίνεται με αυτή την επιτροπή είναι να δει εάν υπάρχουν μοτίβα πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων, τα οποία μπορεί με εισηγήσεις να ληφθούν κάποια επιπρόσθετα μέτρα ούτως ώστε να βοηθήσουν περισσότερο  στο κομμάτι της πρόληψης των τροχαίων συγκρούσεων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy