“Να είστε βέβαιοι ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες με παρουσία κόσμου”

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας απομένει για το Πρωτόκολλο διεξαγωγής Ποδοσφαιρικών αγώνων. Όπως αποκάλυψε στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ Σάββας Κωνσταντίνου το πρωτόκολλο συμφωνήθηκε από την Ιατρική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και την επιδημιολογική ομάδα.

Ο Σάββας Κωνσταντίνου τόνισε ότι είναι θέμα ημερών να εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας και θα έχει άμεση ισχύ, επομένως η ανακοίνωσή του θ’ ανάψει πράσινο φως στην παρουσία κόσμου και στα φιλικά παιχνίδια. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ επιβεβαίωσε πως στο πρωτόκολλο προνοείται παρουσία κόσμου κοντά στο 33%, ενώ για το «καυτό» ερώτημα της διαχείρισης κρούσματος αποκάλυψε πως υπάρχει κοινή συνισταμένη, καθώς οι επιδημιολόγοι αποδέχθηκαν την πρόταση της ιατρικής ομάδας της Ομοσπονδίας για περιορισμό μόνο του θετικού κρούσματος.

Σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου παρουσιάσατε τη νέα δομή, τις καινοτομίες και τα κίνητρα των παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots της νέας σεζόν: «Ανακοινώθηκε η προκήρυξη των παιδικών πρωταθλημάτων Grassroots η οποία είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην Κύπρο σε όγκο συμμετοχών και σε διάρκεια. Είναι εφτά μήνες, παγκύπρια υπάρχει δράση και εμπλέκονται 7.000 παιδιά, γύρω στους 600 προπονητές και κόσμος που δουλεύει στα στάδια μιλάμε για μεγάλη διοργάνωση και είναι στους κύριους πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης της Ομοσπονδίας».

Διεξάγονται 260 ματς κάθε βδομάδα; «Νομίζω είναι μίνιμουμ 260 ματς κάθε Σάββατο, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 2:30 το απόγευμα».

Θα δοθούν 120.00 ευρώ σε κάθε ακαδημία, αυτό φανερώνει και την στήριξη που θέλει να δώσει η ΚΟΠ; «Είναι μία προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε τις ακαδημίες μας. Δίνουμε ένα ποσό από φέτος για να το επενδύσουν προς όφελος των παιδιών. Δεν νομίζω άλλη Ομοσπονδία στην Ευρώπη να επιχορηγεί με τέτοιο ποσό τις ακαδημίες Grassroots. Έχουμε πάρει πολλές φορές συγχαρητήρια από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ. Είναι ένα ποσό που θα διαμοιραστεί μόνο στις ακαδημίες που συμμετέχουν στα Grassroots. Είναι μίνιμουμ το ποσό αυτό, πιστεύω θα κυμανθεί στις 140.000 ευρώ. Ανακοινώσαμε και κάποια μέτρα για να διαφυλάξουμε τη διοργάνωση και είναι καλό να ενημερωθούν και οι γονείς».

Το κύριο θέμα που απασχολεί το ποδόσφαιρο είναι το πρωτόκολλο. Έχει γίνει συνάντηση της ιατρικής ομάδας της ΚΟΠ με τους επιδημιολόγους του Υπουργείου; «Έχει ανακοινωθεί ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 22 Αυγούστου. Να είστε βέβαιοι ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες με παρουσία κόσμου».

Τα φιλικά του Σαββάτου θα τα παρακολουθήσουμε με κόσμο; Το διάταγμα του Υπουργείου λέει ότι μέγιστη παρουσία 60 ατόμων. Πώς θα παίξουμε φιλικό; Δεν επηρεάζει αυτό το θέμα την εικόνα του ποδοσφαίρου; «Βεβαίως και την επηρεάζει, αλλά μην ξεχνάμε ότι περνάμε μια πανδημία και το κάθε κράτος πήρε μέτρα για να προστατεύσει τον πληθυσμό. Είμαστε κοντά στην ανακοίνωση του πρωτοκόλλου που έχει ετοιμάσει η ιατρική ομάδα της ΚΟΠ. Έγινε συνάντηση με τις υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους και έχουν συμφωνηθεί τα πλείστα του πρωτοκόλλου και σύντομα θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας».

Έχει συμφωνηθεί και το τι θα γίνει στη διαχείριση του κρούσματος; «Έχουν συμφωνηθεί τα πάντα. Η απόφαση είναι πλέον πολιτική, να ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Είναι στο Υπουργείο για την τελική έγκριση. Έχουν συμφωνηθεί όλα με τους λειτουργούς του Υπουργείο Υγείας».

Έχει διαρρεύσει ήδη ότι θα υπάρχει παρουσία κόσμου κατά 33% του γηπέδου. Θα αυξάνεται στην πορεία το συγκεκριμένο ποσοστό; «Η λέξη κλειδί είναι να μας βοηθήσει η πορεία του κορωνοϊού. Στο πρωτόκολλο ναι προνοείται αύξηση του ποσοστού, όμως πρέπει πρώτα να είμαστε όλοι σοβαροί και τα στάδια και οι ομάδες και ο κόσμος και εμείς για να προστατεύσουμε το προϊόν μας».

Αν ανακοινωθεί το πρωτόκολλο θα διεξάγονται και τα φιλικά παρουσία κόσμου; «Από την στιγμή που θα ανακοινωθεί θα είναι σε ισχύ. Όμως, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι και τα στάδια είναι έτοιμα. Και πιστέψτε με ότι είναι πιο αυστηρό το πρωτόκολλο από το κρατικό».

Θα υπάρχουν κυρώσεις στα σωματεία όταν παρατηρηθούν κρούσμα απειθαρχίας; «Ασφαλέστατα, εμπίπτουν στο ποινικό δίκαιο και

Γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκε η Αστυνομία σε πρόσφατο φιλικό που έγιναν παραβάσεις; «Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ, καλύτερα θα ήταν να απευθύνεται το ερώτημα στις αρμόδιες Αρχές».

Το 30%-33% έχει κλειδώσει και θα ισχύει και για τους φιλοξενούμενους; «Δεν θα αναφερθώ στα ποσοστά λόγω της εμπλοκής μου στο θέμα. Δεν είστε μακριά από τα ποσοστά που λέτε. Απλά θα πω ότι στο συμφωνηθέν ποσοστό του πρωτοκόλλου είναι το μέγιστο. Αν αποφασίσει η εκάστοτε γηπεδούχος ομάδα να δώσει το 9% στη φιλοξενούμενη και να κρατήσει το υπόλοιπο για τη δικιά της είναι στην ευχέρεια της. Δεν θα δικαιούται η γηπεδούχος να μην δώσει εισιτήρια στη φιλοξενούμενη ομάδα».

Σε σχέση με τη διαχείριση του θετικού κρούσματος υπάρχει συμφωνία; «Είναι καλύτερη η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο πλέον. Βρέθηκε η φόρμουλα, γιατί και το Υπουργείο κατανόησε ότι αν βάλουμε την ομάδα όλη σε καραντίνα για 14 μέρες αντιλαμβάνεστε δεν είναι μόνο αυτό το διάστημα που θα χαθούν αγώνες, αλλά και άλλες 14 μέρες για να επαναφέρουν τους παίκτες σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είδε τη λογική το Υπουργείο, είδε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας με τον τρόπο που θα το διαχειριστούμε και έμειναν ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές».

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα από τον Υπουργό για να ετοιμάσει το πρωτόκολλο; «Νομίζω και το Υπουργείο κατανοεί τις υποχρεώσεις που έρχονται και η βιομηχανία του ποδοσφαίρου χρειάζεται το πρωτόκολλο, άρα και αυτοί θέλουν να προχωρήσουν το θέμα και σύντομα θα έχουμε καλά νέα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy