“Ένα ποσοστό στις κερκίδες 40-50% θα αφήσει ικανοποιημένα και τα σωματεία και τον κόσμο”

Για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το θέμα της παρουσίας κόσμου στο γήπεδο: «Μας ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας να κάνουμε συζητήσεις. Τις κάναμε από την περασμένη εβδομάδα. Ετοίμασε ένα πρωτόκολλο και η ΚΟΠ, είναι θέμα να αποφασίσει ο Υπουργός Υγείας με τους συνεργάτες του και την ομάδα των επιστημόνων. Είναι θέμα ημερών. Έχουν υπόψη τους πότε αρχίζει το πρωτάθλημα. Είναι και το θέμα των φιλικών. Δεν νομίζω ότι στα φιλικά θα καλυφθεί το ποσοστό. Είναι θέμα ημερών να εκδοθεί το πρωτόκολλο από το Υπουργείο, ίσως αυτή τη στιγμή που μιλάμε να είναι στον εκτυπωτή».

Για το κατά πόσον μπορεί να υλοποιηθεί το ποσοστό του 33%: «Εμείς εισηγηθήκαμε 40%, η ΚΟΠ ζήτησε 50%. Οι επιδημιολόγοι αρχικά είπαν για 30-33%. Κάπου εκεί θα κυμανθεί. Ένα ποσοστό 40-50% θα αφήσει ικανοποιημένα και τα σωματεία και τον κόσμο».

Για το κόστος του πρωτοκόλλου και κατά πόσον θα βοηθήσει η πολιτεία ή ο ΚΟΑ: «Εμείς δεν έχουμε τέτοια απόφαση, δεν έχουμε τέτοιο αίτημα. Όταν παρουσιαστεί μπροστά μας μια τέτοια περίπτωση θα τη μελετήσουμε και ανάλογα θα πράξουμε, μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του οργανισμού».

Για το θέμα με τον φωτισμό Μακαρείου και Παφιακού: «Ζητήσαμε από την υπηρεσία να μας ενημερώσει πλήρως για τους ακριβείς αριθμούς. Δεν ήταν εύκολη η μελέτη. Περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή να είναι έτοιμη, σήμερα ή αύριο, για να ξέρουμε πώς προχωρούμε».

Για το αν θα αναλάβει το κόστος ο ΚΟΑ: «Πρέπει να δούμε το κόσμος και πόσες θα είναι οι δυνατότητές μας. Ίσως χρειαστούμε επιπρόσθετη βοήθεια, θα το δούμε όταν έχουμε μπροστά μας τους αριθμούς».

Για τον φωτισμό των δύο γηπέδων και το πώς επηρεάζει τις πλατφόρμες που μεταδίδουν τους αγώνες: «Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε. Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια. Μας ενδιαφέρει, μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε με μαγικό ραβδί αλλά δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο. Θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια».

Για το γήπεδο της Λεμεσού: «Θα είμαστε εκεί με τα τρία σωματεία την Πέμπτη. Ειδοποίησα προσωπικά του τρεις προέδρους. Θα ενημερωθούμε από τον εργολάβο, θα ξεναγηθούμε στο γήπεδο. Είναι καθήκον μας να ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy