Πόλεις επιστρέφουν στο Lockdown – Ορατό δεύτερο κύμα του Κορωνοϊού

Μία προς μία οι χώρες αρχίζουν να βλέπουν το δεύτερο και το τρίτο κύμα του Κορωνοϊού, συνειδητοποιώντας το πόσο δύσκολο είναι να περιοριστεί η πανδημία ακόμα και μετά το κλείσιμο αρκετών συνόρων καθώς και την εφαρμογή καραντίνας.

Αυτή την εβδομάδα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η Μελβούρνη, επέστρεψε στο καθολικό lockdown, καθώς η χώρα έκλεισε τα σύνορα μεταξύ των πολιτειών της Βικτώριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας, για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια, μετά την επιδημία της Ισπανικής γρίπης.

Στο μεταξύ, στο Χονγκ Κονγκ, οι αξιωματούχοι της υγείας κάνουν προσπάθειες να συγκρατήσουν την έξαρση ενός νέου κύματος του ιού, μετά από εβδομάδες χωρίς τοπικές λοιμώξεις. Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων και στις δύο χώρες είναι  μικρότερος σε σύγκριση με τα ημερήσια στοιχεία στις ΗΠΑ, το γεγονός αυτό εγείρει ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το πότε και αν, οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τον ιό θα είναι ποτέ σε θέση να επιστρέψουν στην πρότερη τους κατάσταση.
Αφού, ακόμα και οι χώρες που κατάφεραν να νικήσουν τον ιό έχουν αναφερθεί νέες μολύνσεις.  Στις πληγείσες περιοχές, ο κίνδυνος μόλυνσης παραμένει σχετικά χαμηλός καθώς οι αρμόδιες αρχές έσπευσαν να περιορίσουν τον ιό.

Η Μελβούρνη εισήγαγε ένα νέο εντατικό lockdown, αυξάνοντας τους περιορισμούς καθώς ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις εντοπίστηκαν αυτό τον μήνα. Οι κάτοικοι της πόλης δεν επιτρέπεται πλέον να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εκτός εάν πρόκειται για ψώνια, άσκηση η εργασία. Όσες καφετέριες και εστιατόρια είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν πριν από μερικούς μήνες, ανέστειλαν το άνοιγμα τους καθώς εφαρμόζουν μόνο υπηρεσίες delivery.
Αν μη τι άλλο, η εμπειρία των χωρών που είχαν την πανδημία υπό έλεγχο δείχνει τον τεράστιο κίνδυνο των ΗΠΑ να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα καθώς το έθνος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το πρώτο κύμα του ιού.

Η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ και άλλα μέρη της Ασίας που είχαν μήνες για να αντιμετωπίσουν τον ιό έχουν δείξει την δυσκολία αποφυγής του, ακόμα και τηρώντας τα μέτρα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy