Ο Φερνάντο Αλόνσο επιστρέφει στη Formula 1 και στη Renault!

Από το 2021 ο Φερνάντο Αλόνσο θα αποτελεί και πάλι μέλος της οικογένειας της Formula 1 και μάλιστα, όχι με οποιαδήποτε ομάδα αλλά με τη Renault, που πήρε τα δύο πρωταθλήματα της καριέρας του! Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αύριο.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο πιλότος της Renault θα φύγει από την ομάδα μετά το τέλος της φετινής σεζόν για να πάει στη McLaren, όπου και θα πάρει τη θέση του Κάρλος Σάινθ. Ο τελευταίος, υπέγραψε με τη Ferrari ως ο αντικαταστάτης του Φέτελ και η Renault έψαχνε έναν πιλότο για τη θέση του Ρικιάρντο, τον οποίο βρήκε στο πρόσωπο ενός παλιού γνώριμου, του Φερνάντο Αλόνσο! Ο Αλόνσο από το 2018 έχει σταματήσει να τρέχει στην F1, όταν οι δρόμοι του χώρισαν με τη McLaren.

Σε ηλίκία 38 ετών, ο πιλότος έψαχνε τον τρόπο για να γυρίσει και πάλι στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, ύστερα από πολλά άλλα motorsports που δοκίμασε. Μη ξεχνάμε ότι ο Αλόνσο αποτελεί και ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της F1 καθώς έχει στο όνομά του δύο πρωταθλήματα, τα οποία τα κέρδισε με τη Renault στις «χρυσές» της εποχές, το 2005 και το 2006. Μέχρι σήμερα μετρά 32 νίκες και 311 εκκινήσεις σε Γκραν Πρι. Περιμένουμε για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες αύριο, 8 Ιουλίου, όταν γίνει τελικά η επίσημη ανακοίνωση από τις δύο πλευρές.

Ωστόσο να θυμίσουμε ότι η Renault συνεργάστηκε ξανά με τον Αλόνσο, ύστερα από τα επιτυχημένα χρόνια που πέρασαν μαζί. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στη McLaren, ως teammate του νέου τότε Λιούις Χάμιλτον, ο Αλόνσο επέστρεψε στη Renault το 2008. Για όσο καιρό συνεργάστηκαν, κατάφερε να πάρει δύο νίκες, κάτι που δείχνει ότι η επιστροφή του δεν ήταν αποτυχημένη, ωστόσο δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με τις προηγούμενες σεζόν τους όπου έπαιζαν… χωρίς αντίπαλο και κατάφεραν να σταματήσουν τον Μίκαελ Σουμάχερ, που είχε κάνει ένα τρομερό σερί στα πρωταθλήματα των περασμένων ετών, έως και του 2004.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy