Καραγιάννης: Επικίνδυνο να δεχθούμε τώρα τουρίστες από Βρετανία – Μην χαλάσουμε την εικόνα για κάποια εκατομμύρια

Την ξεκάθαρη θέση ότι στην παρούσα φάση είναι επικίνδυνο το άνοιγμα στην βρετανική αγορά, εξέφρασε μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ο καθηγητής  Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος επισήμανε ότι αυτή θα είναι η άποψη που θα πει αύριο  στην συνάντηση της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν το εύχυμε συζητήσει καθόλου στη συμβουλευτική επιτροπή γιατί δεν τέθηκε ως θέμα στην ημερήσια διάσκεψη. Νομίζω ότι ο Πρόεδρος θα θέλει να συζητήσει το όλο θέμα διεξοδικά και να δει τους προβληματισμούς μεταξύ μας.  Θέλει να ακούσει τα υπέρ και τα κατά. Εγώ θεωρώ ότι μετά την χαλάρωση των μέτρων από την Αγγλική Κυβέρνηση θα πρέπει να δοθούν δύο βδομάδες επιτήρησης αυτής της χαλάρωσης για να δούμε πού πάει η επιδημιολογική εικόνα της Βρετανίας. Υπάρχει ακόμα μετάδοση του κοινού στη Βρετανία και δεν είναι ασφαλές ακόμα για εμάς να δεχθούμε τουρίστες», είπε ο κ. Καραγιάννης.

«Η άλλη λύση είναι να γίνονται τεστ από την κυβέρνηση σε όλους όσους έρχονται από την Βρετανία στο αεροδρόμιο. Αν περιμένουμε ακόμη δεκαπέντε μέρες δεν χάθηκε ο κόσμος. Γιατί να χαλάσουμε  την καλή μας επιδημιολογική εικόνα για να πάρουμε εκατομμύρια ευρώ  για δεκαπέντε μέρες και να μην περιμένουμε και μετά να δρέψουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, τουλάχιστον για τον Αύγουστο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Όσο αφορά τα κατεχόμενα ο κ. Καραγιάννης επισήμανε:

«Μετά την τηλεδιάσκεψη με την  δικοινοτική επιτροπή υγείας και τις συνεχείς μας ερωτήσεις για τον λόγο που έθεσαν την Τουρκία στην κατηγορία Α φαίνεται ότι και αυτοί έκανα δεύτερες σκέψεις και υποβάθμισαν την Τουρκία στην κατηγορία β.

Με το επιπλέον τεστ εξασφαλίζουν και οι ίδιοι ότι δεν θα έχουν εισαγόμενα από την Τουρκία. Εάν συνεχίζουν με αυτό τον ρυθμό θα έχουν και αυτοί  κρούσματα με αφίξεις για τουρισμό και θα τα αντιμετωπίζουν όπως και εμείς».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy