Ποινικοί φάκελοι εναντίον 22 προσώπων για τις επιθέσεις σε κεραίες

Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν κακόβουλες ζημιές σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την εξιχνίαση τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Αναφορικά με τις επιθέσεις καταστροφής κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Αστυνομίας, με εκπροσώπους όλων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι κατά τη συνάντηση έχουν συζητηθεί τα υφιστάμενα μέτρα που ήδη λαμβάνονται και έχουν ανταλλαγή απόψεις και έχουν υποβληθεί εισηγήσεις και λήφθηκαν αποφάσεις για ενίσχυση των μέτρων, αλλά και για λήψη περαιτέρω μέτρων, τα οποία θα ληφθούν από κοινού, από όλες τις πλευρές.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι αποφασίστηκε ότι οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν σε τακτική βάση με σκοπό την αποτροπή και ακόμα και την εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών .

«Ο κόσμος, οι δράστες βασικά, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η καταστροφή τέτοιων υποδομών ενδεχομένως να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Όταν γίνεται καταστροφή των υποδομών αυτών, αντιλαμβάνεστε ότι νεκρώνουν οι επικοινωνίες, οι κινητές τηλεφωνίες σε μεγάλη περιοχή, με αποτέλεσμα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως κινδυνεύουν να μην έχουν το τηλέφωνο για να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν για την άμεση ανάγκη να επικοινωνήσουν είτε με την Αστυνομία είτε με τις Πρώτες Βοήθειες. Αλλά επίσης επηρεάζουν και την εύρυθμη λειτουργία και διάφορων επιχειρήσεων αλλά και του κόσμου γενικότερα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ανδρέου είπε, επίσης, ότι αναφορικά με τα θέματα τούτα έχουν εντοπιστεί 22 πρόσωπα από την Αστυνομία, για τα οποία έχουν σχηματιστεί εναντίον τους ποινικοί φάκελοι για το ότι είχαν εντοπιστεί διάφορες αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποκινούσαν άλλους να προβούν σε κακόβουλες ζημιές σε τέτοιες υποδομές.

«Οκτώ από τις υποθέσεις αυτές έχουν γίνει στην Επαρχία Λεμεσού. Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη διερεύνηση των πιο πάνω υποθέσεων με σκοπό την εξιχνίαση τους, αλλά επίσης και σε συνεργασία με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών γίνονται όλες εκείνες οι προσπάθειες για αποτροπή και επανάληψη τέτοιων κρουσμάτων», κατέληξε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy