Κλείνουν ταβέρνες και κέντρα αναψυχής διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα

Εξοργισμένοι οι επιχειρηματίες για τις αποφάσεις και το νέο πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.

Απειλούν με lockdown διαμαρτυρίας τα κέντρα αναψυχής, μετά τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το νέο πρωτόκολλο λειτουργίας που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το οποίο το μέγιστο πλαφόν στους θαμώνες παραμένει με μία ελάχιστη αύξηση των 50 ατόμων εξωτερικά και των 25 ατόμων εσωτερικά.

Μιλώντας στην “Πρώτη Εκπομπή” του Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες από όλη την Κύπρο συζητούν έντονα το ενδεχόμενο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την δυσανάλογη, όπως λένε, αντιμετώπιση.

“Πρόθεσή είναι πολλοί χώροι να μην ανοίξουν, την ώρα που άλλοι έπρεπε να έχουν ανοίξει αλλά δεν το έκαναν. Τα μουσικοχωρευτικά και τα νυχτερινά κέντρα (έπρεπε να ανοίξουν) κάτω από προϋποθέσεις, ενώ κανένας δεν τους δίνει απαντήσεις για το πώς το κόστος αυτών των ανθρώπων θα καλυφθούν”, τόνισε.

Όπως ανέφερε οι ημερομηνίες των μέτρων θα ανακοινωθούν σύντομα και θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα συσσωρευμένα χρέη από όλη την περίοδο των 4 μηνών των περιοριστικών μέτρων είναι πολλά, ενώ ιδιαίτερα σοβαρό είναι το πρόβλημα των επιχειρήσεων διάφορων τουριστικών περιοχών που είναι κλειστές από τον Οκτώβριο, κάτι που υποβαθμίζεται σε επίπεδο διαλόγου από την Κυβέρνηση.

Σημείωσε δε ότι τα αυστηρά μέτρα θα ήταν σεβαστά υπό άλλες συνθήκες, αν αφορούσαν ολόκληρη την οικονομική δραστηριότητα.

“Βλέπουμε τον κόσμο να συνωστίζεται σε καζίνο όπου γίνεται το αδιαχώρητο, σε εμπορικά κέντρα και υπεραγορές, αλλά και σε εκκλησίες όπου ο κόσμος στέκεται στην ουρά και κοινωνεί από το ίδιο κουταλάκι και το ίδιο σκεύος, κάτι για το οποίο η ειδική ομάδα έχει αποφανθεί ότι είναι μέσο μετάδοσης και διασποράς του ιού. Εκεί δεν διατρέχει κανείς κίνδυνο, αλλά με την λειτουργία κέντρων αναψυχής, τα οποία λειτουργούν κάτω από όλο αυτό το απαγορευτικό και περιοριστικό καθεστώς διατρέχει;”, διερωτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣΙΚΑ σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ευθέως ότι εκλαμβάνει τη στάση της Κυβέρνησης ως “εχθρική”.

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη απαράδεκτη εξαγγελία ενός νέου καταστροφικού πρωτοκόλλου που συνεχίζει να επιβάλλει και πάλι μέγιστο αριθμό φιλοξενίας θαμώνων με μία ελάχιστη αύξηση των 50 ατόμων εξωτερικά και των 25 ατόμων εσωτερικά», αναφέρει η ανακοίνωση.

economytoday.sigmalive.com/

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy