Τρεις ξένοι και άλλες αποφάσεις για το νέο πρωτάθλημα της Basket League

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στην συνεδρία του ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2020, εξετάζοντας τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του Covid-19, αποφάσισε τα ακόλουθα που αφορούν το πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League:

1. Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, δικαίωμα εγγραφής στο ρόστερ κάθε σωματείου της  ΟΠΑΠ Basket League, θα έχουν κατά το μέγιστο, τρεις μη γηγενείς καλαθοσφαιριστές.

2. Η χρονική διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 για την ΟΠΑΠ Basket League, θα είναι μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους. Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 2 Οκτωβρίου 2020 και το τέλος της Β’ φάσης του πρωταθλήματος και τα προημιτελικά του Κυπέλλου μέχρι την 1η Μαρτίου 2020. Μετά την ημερομηνία αυτή, θα πραγματοποιηθεί το Final Four κυπέλλου και στην συνέχεια η ημιτελική και τελική φάση των play offs.

3. Βάσει του τελικού αριθμού συμμετοχής σωματείων, αφού η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής κλείνει και γίνεται οριστική στις 29.6.2020, θα καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής της Β’ φάσης του πρωταθλήματος (μετά τους δύο πρώτους γύρους). Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τρία σενάρια βάσει του τελικού αριθμού συμμετοχών, τα οποία έχουν και τα τρία σενάρια, 21 αγωνιστικές ημέρες, εκτός των play offs και το Κύπελλο. Η απόφαση θα παρθεί στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

4. Κάθε σωματείο της ΟΠΑΠ Basket League, από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα έχει το δικαίωμα εγγραφής ως γηγενής καλαθοσφαιριστή στο ρόστερ του, ενός κατά το μέγιστο καλαθοσφαιριστή ο οποίος έχει λάβει την κυπριακή υπηκοότητα μετά την συμπλήρωση των 26 του ετών.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy