Επανέρχονται τα τοπικά «lockdown» λόγω κορωνοιού, ανησυχίες για δεύτερο κύμα!

Μετά την αναγκαστική εφαρμογή του «lockdown» από πάρα πολλές χώρες ανά το παγκόσμιο, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, φαίνεται πως αρκετές χώρες επαναφέρουν τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο το «lockdown», καθώς αρχίζει να διαφαίνεται ένα «δεύτερο κύμα» του ιού.

Η επαναφορά στην κανονικότητα ήταν μονόδρομος για αρκετές χώρες μετά το παρατεταμένο «lockdown», καθώς τα οικονομικά αποθέματα των κρατών δεν είναι απεριόριστα.

Το άνοιγμα της παγκόσμιας οικονομίας και η επιστροφή των πολιτών στην κοινωνική τους ζωή, σε αρκετές περιπτώσεις συνοδεύτηκε με αύξηση κρουσμάτων, ενώ αρκετές χώρες ήδη ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τοπικά «lockdown».

Τέτοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε Γερμανία, Καζακστάν, Πορτογαλία και Ελλάδα, ενώ δραματική αύξηση κρουσμάτων εντοπίστηκαν σε Ισραήλ και Τσεχία.

Στην Γερμανία εφαρμόστηκε τοπικό «lockdown» στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού που ξεκίνησε από σφαγείο στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή η Γερμανία μέτρα 192.257 κρούσματα και 8.935 νεκρούς.

Και το Καζακστάν προχώρησε σε τοπικό «lockdown» σε δύο βιομηχανικές πόλεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας εξαιτίας του κορωνοϊού, ενισχύοντας τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα. Πρόκειται για τις πόλεις Κοκσετάου και Στεπανογκόρσκ, ενώ την δεδομένη στιγμή το Καζακστάν μέτρα 19.285 κρούσματα και 136 νεκρούς.

Η Πορτογαλία εφάρμοσε μερική επαναφορά των έκτακτων μέτρων για να αποφύγει την περεταίρω διασπορά του ιού στην χώρα. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στην Λισαβώνα. Η χώρα μετρά αυτή στιγμή 40.104 και 1.543 νεκρούς.

Προ ημερών και η Ελλάδα προχώρησε στην εφαρμογή τοπικών «lockdown». Συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υπάρχουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην τοπική κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη, για την προστασία των κατοίκων από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η Ελλάδα τα πήγε εξαιρετικά στην διαχείριση του κορωνοϊού αλλά την δεδομένη στιγμή πρέπει να διαχειριστεί την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καθώς είναι χώρα που είδη φιλοξενεί τουρίστες. Υπενθυμίζεται ότι μετρά 3.310 κρούσματα και 190 θύματα του κορωνοϊού.

Σήμερα Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε τις ανησυχίες του για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ενώ ο γενικός διευθυντής Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα φθάσει τα 10 εκατομμύρια την επόμενη εβδομάδα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy