Ο Ράκιτιτς κράτησε… ζωντανή την Μπαρτσελόνα(video)

Ο ξεχασμένος Ιβάν Ράκιτιτς ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει το πρώτο του γκολ μετά από 15 μήνες και να λυτρώσει την Μπαρτσελόνα στο αγχωτικό 1-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο…

Η απόκτηση του Ντε Γιονγκ τον έβαλε σε δεύτερο ρόλο. Τα λεπτά συμμετοχής του μειώθηκαν κατά το ήμισυ. Για να βρει κανείς έστω και ένα γκολ του έπρεπε να γυρίσει το ρολόι στον Μάρτιο του 2019 και στο clasico απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ιβάν Ράκιτιτς έδειχνε να μην υπολογίζεται σοβαρά από τον Κίκε Σετιέν και να διανύει τις τελευταίες του εβδομάδες στην Βαρκελώνη.

Κι όμως εκεί που τον είχαν όλοι ξεγραμμένο, ο 32χρονος Κροάτης μέσος κράτησε την Μπαρτσελόνα ζωντανή στην μάχη του τίτλου.

Για 71 λεπτά, οι μπλαουγκράνα ήταν φλύαροι, σχεδόν μονότονοι. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο με σωστό στήσιμο και πυκνή αμυντική τακτική είχε καταφέρει να αφοπλίσει όλα τα ατού της Μπαρτσελόνα που μετά από καιρό κατέβηκε με την τριπλέτα Μέσι, Λουίς Σουάρες, Γκριεζμάν.

Με εξαίρεση ένα σουτ του Ουρουγουανού (12’), η Μπαρτσελόνα δεν είχε να επιδείξει σχεδόν τίποτα εκτός από κατοχή, με τους Βάσκους να φτάνουν πιο κοντά στο γκολ με τον Ουνάι Λόπεθ (4’).

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι και στο βάθος του πάγκου. Ο Κίκε Σετιέν είδε πως το πράγμα δεν τραβούσε και έδωσε ενέργεια με Φατί και Ρίκι Πουτς, αλλά και ποιότητα με τον Ιβάν Ράκιτιτς.

Η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές και χάρη σε ένα κλέψιμο του Κροάτη που έπαιξε γρήγορα το ένα – δύο με τον Μέσι, βρήκε τον τρόπο να σπάσει το μπλόκο και να ανοίξει το σκορ στο 71ο λεπτό.

Ο Μέσι που έφτασε τις 250 ασίστ, έχασε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει το 700ό επίσημο γκολ στην καριέρα του (80’, 89’), ο Φατί είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις, όμως ακόμα κι έτσι το 1-0 διατηρεί τους Καταλανούς στην κορυφή, σε ισοβαθμία με την Ρεάλ Μαδρίτης, έστω και αν η εικόνα στο γήπεδο μοιάζει προβληματική…

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Αρτούρ (56′ Πουτς), Μπουσκέτς (65′ Ράκιτιτς), Βιδάλ, Μέσι, Σουάρες (85′ Μπρεθγουέιτ), Γκριεζμάν (65′ Φάτι).

ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Γκαριτάνο): Σιμόν, Ντε Μάρκος, Νούνιεθ, Άλβαρεθ, Μπαλενθιάγα, Λόπεθ (57′ Μουνιαίν), Βέσγα, Λέκουε (69′ Κάπα), Κόρδοβα (57′ Ντάνι Γκαρθία), Σάνσετ (78′ Ραούλ Γκαρθία), Ουίλιαμς (69′ Βιγιαλίμπρε).

sdna.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy