Μέχρι την Παρασκευή κλειδώνουν οι νέοι του Υπουργικού

Εντός της βδομάδας και πιο συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή κλειδώνουν τα νέα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Άμυνας και Ενέργειας.

Σε πρωινές του δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις και άρα δεν αποκλείεται μέχρι τότε να έχουμε τις ανάλογες ανακοινώσεις απ’ την Προεδρία.

Μόλις χθες είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κούσιος κλείδωσαν οι διορισμοί του Γιώργου Σαββίδη και του Σάββα Αγγελίδη στη Νομική Υπηρεσία και ο ΠτΔ τα επόμενα 24ωρα θα αναζητήσει τους εκλεκτούς που θα στελεχώσουν το ανανεωμένο, πλέον, Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην παρέμβαση εξάλλου του κ.Κούσιου ηγέρθη και το ζήτημα της αποχώρησης του νυν Γενικού Εισαγγελέα από την Υπηρεσία. Ο κ.Κούσιος είπε ότι ανακοινώθηκε μεν η 10η Ιουλίου ως ημερομηνία όπου θα γίνει η τελετή διαβεβαίωσης των δυο, αυτό όμως τόνισε, δεν προυποθέτει και ανάληψη καθηκόντων επίσημα. Ο Κώστας Κληρίδης είπε αρχές Ιουλίου κλείνει τα 68. Σημειώνεται ότι ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αφυπηρετούν στο 68ο έτος της ηλικίας τους, όπως και οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο νυν Γενικός Εισαγγελέας όπως όλα δείχνουν θα αφυπηρετήσει τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου θα γίνει η επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον διάδοχό του, Γιώργο Σαββίδη.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy