Καταγγελία ποδοσφαιριστή για την ύπαρξη διπλού συμβολαίου

Ο ΠΑΣΠ με ανακοίνωσή του αναφέρεται σε καταγγελία που έγινε απο ποδοσφαιριστή εναντίον της ομάδας του, για ύπαρξη διπλού συμβολαίου που δεν δηλώθηκε στην ΚΟΠ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΠ:

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αποτελεί η εξέταση από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων καταγγελίας ποδοσφαιριστή εναντίον σωματείου περί ύπαρξης δεύτερου / διπλού συμβολαίου εργοδότησης το οποίο δεν αποκαλύφθηκε στην ΚΟΠ και οι πληρωμές βάσει του οποίου δεν δηλώθηκαν στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να γνωρίζουν ότι στην περίπτωση ύπαρξης δεύτερου / διπλού συμβολαίου εργοδότησης, οφείλουν να επιβεβαιώνουν ότι αντίγραφο του συμβολαίου αυτού κατατέθηκε στην ΚΟΠ και ότι όλες οι σχετικές πληρωμές δηλώνονται στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Σε περίπτωση μη κατάθεσης του δεύτερου / διπλού συμβολαίου στην ΚΟΠ και μη δήλωσης των εκεί προβλεπόμενων πληρωμών στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, ο ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα να υποβάλει παράπονο και, αν αυτό γίνει αποδεχτό, το σωματείο θα διαταχτεί να καταβάλει αναδρομικά όλες τις σχετικές εισφορές, πλέον τόκο, πλέον πρόστιμο.

Επιπρόσθετα του πιο πάνω, μη κατάθεση του δεύτερου / διπλού συμβολαίου στην ΚΟΠ συνιστά παράβαση των Κανονισμών Αδειοδότησης της ΚΟΠ, για την οποία, σύμφωνα με τους Κανονισμούς, το σωματείο θα πρέπει να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο εκ των νομικών συμβούλων του ΠΑ.Σ.Π. κ. Λοΐζος Χατζηδημητρίου και πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για τους ποδοσφαιριστές, αφού συχνά μέσα από την πρακτική των δεύτερων συμβολαίων, οι παίκτες δεν λαμβάνουν τα εργασιακά τους κεκτημένα στην ολότητα τους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy