Γιαννιώτας: “Αν έχει κόσμο θέλω να πάω στο γήπεδο”

Ο Γιάννης Γιαννιώτας, ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα μίλησε στο Yellow Radio 92.8 της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά τι είπε:

 

Αρχικά για το διάστημα της καραντίνας ανέφερε: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώσαμε. Το να μην βλέπεις άνθρωπο στον δρόμο, να είσαι κλεισμένος στο σπίτι και να έχεις αυτήν την αβεβαιότητα έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία όλων. Αυτό συνέβη και με εμάς τους ποδοσφαιριστές, είναι κάτι δύσκολο και πρωτόγνωρο. Βλέπουμε και με πόσους τραυματισμούς έχουν επιστρέψει οι παίκτες. Ακόμη και στις διακοπές του καλοκαιριού δουλεύουμε με γυμναστές και γυμναστήριο, επί 3 μήνες μας το είχαν διακόψει και αυτό, είναι πάρα πολύ δύσκολο».

 

Για τον αυριανό ημιτελικό του κυπέλλου Άρης-ΑΕΚ: «Αν μπορούσα θα ήμουν στο γήπεδο 100%. Είναι ένας ματς ζωής και θανάτου και για τους δύο. Τον τελικό τον θέλει πολύ και ο Άρης αλλά και η ΑΕΚ. Η δίψα του κόσμου είναι μεγάλη και οι ποδοσφαιριστές το έχουν αντιληφθεί. Μόλις αρχίσει το παιχνίδι θα φανεί το ποιος το θέλει πιο πολύ. Και αν φανταστούμε υπό άλλες συνθήκες ότι το Χαριλάου θα είχε 20-25 χιλιάδες, θα είχε άλλη δυναμική. Τώρα όμως, οι πιθανότητες είναι στα ίσα».

 

Ενώ συνέχισε: «Νομίζω ότι θα δούμε ένα πιο νευρικό και δυνατό ματς και ας κερδίσει ο καλύτερος. Είναι σημαντική η απώλεια του κόσμου».

 

Για το ότι ο κόσμος αναμένεται να βρίσκεται έξω από το γήπεδο: «Έχω στο μυαλό μου μία Παπαναστασίου γεμάτη. Είναι καλό να αποφεύγεται ο συνωστισμός, αλλά ο κόσμος του Άρη δεν γίνεται να κρατηθεί».

 

Για το αν ο Άρης μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο: «Είναι πολλά τα χρόνια, νομίζω ότι το δικαιούται κιόλας. Ο κόσμος του Άρη δικαιούται ένα τρόπαιο μετά από όσα έχει περάσει. Νομίζω ότι και οι παίκτες το έχουν αντιληφθεί και θα μπορέσουν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών. Αν καταφέρουν οι ποδοσφαιριστές πόσο το θέλει ο κόσμος νομίζω ότι ο Άρης έχει το προβάδισμα».

 

Για το αν θα επέστρεφε στον Άρη: «Ακόμη και τώρα όταν έρχομαι στην Θεσσαλονίκη, νιώθω την αγάπη του κόσμου. Πάντα ο Άρης στην ζωή μου παίζει μεγάλο ρόλο και ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Είμαι στα 27 μου, στην καλύτερη ηλικία μου και ο Άρης παρουσιάζει ένα πολύ καλό και οργανωμένο πρότζεκτ που δίνει πάτημα σε πολλούς ποδοσφαιριστές, ξένους και μη. Παίκτες Έλληνες έρχονται στον Άρη και πάνε στην Εθνική, παίκτες ξένοι παίρνουν μεταγραφές και ανεβάζουν τις “μετοχές” τους. Όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο και βλέπει μία ομάδα που πάει σταθερά, ξέρει ότι αυτό είναι το πιο μεγάλο βήμα. Η διάρκεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

 

Για τον Άγγελο Χαριστέα: «Το να έχεις έναν άνθρωπο με τέτοιες εμπειρίες και παραστάσεις, μόνο μία λέξη του και μία άποψη του μπορεί να σε ανεβάσουν ένα σκαλί παραπάνω».

 

Για τον Ιντέγε: «Το σύγχρονο σέντερ φορ δεν είναι μόνο ένα γκολ, είναι όλη η δουλειά που προσφέρει, τα τρεξίματα και τα μαρκαρίσματα του. Μου αρέσει, έτσι όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο το σέντερ φορ πρέπει να κάνει άλλες δουλειές. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι δουλεύει για το καλό της ομάδας και δείχνει σεβασμό προς το πρόσωπο του. Δεν θα πει ότι θα κάτσω στην κορυφή και δεν θα βοηθάω την ομάδα, τρέχει δεξιά και αριστερά, μαρκάρει, πιέζει, είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο».

 

Για τον Ματέο Γκαρσία: «Είδα πάρα πολύ καλά στοιχεία. Σίγουρα, κάποια πράγματα βελτιώνονται προς το καλύτερο, ένας πολύ καλός παίκτης που σκοράρει και δημιουργεί».

 

Για το πρωτάθλημα: «Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός είναι δύο ταχύτητες πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Από όσο έχω δει τον ΠΑΟΚ δεν με πείθει για την δεύτερη θέση, θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η ΑΕΚ».

 

Για την Εθνική: «Είναι το καλύτερο για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή να φοράει το εθνόσημο. Η ομάδα έχει βρει τα πατήματα της, το θέμα είναι ότι μετά από την δοκιμασία που πέρασε η Εθνική με την πανδημία θα συνεχίσει να έχει μία ανοδική πορεία».

 

Για το αν διατηρεί επαφή με τον Σωκράτη Διούδη: «Μιλάμε κάθε μέρα, του λέω τα λάθη του και αυτός μου λέει τα δικά μου. Είμαστε μαζί από πιτσιρίκια, ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο, είμαστε κολλητοί. Λένε ότι όταν νοιάζεσαι για κάποιον λες μόνο τα στραβά, γιατί τα καλά τα ξέρει».

 

Για το Άρης-ΠΑΟΚ: «Αν έχει κόσμο θέλω να πάω στο γήπεδο».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy