Αλλάζει το ωράριο των σχολείων…

Επαναφέρει το Υπουργείο Παιδείας τις συζητήσεις με εκπαιδευτικούς και άλλος εταίρους για την αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των σχολείων.

O προβληματισμός τέθηκε προφορικά προς την ηγεσία της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ), της συντεχνίας των καθηγητών Τεχνικών Σχολών(ΟΛΤΕΚ) και των οργανωμένων γονέων Μέσης κατά τη τελευταία συνάντηση στις 5 Ιουνίου και αφορά την λειτουργία των σχολείων μετά τις 7:30 το πρωί(π.χ. 08:00).

Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου έθεσε το θέμα και ενώπιον της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ώστε να λάβει εισηγήσεις ενώ προτίθεται να προχωρήσει σε συζητήσεις με το Υπουργείο Μεταφορών και το Κυπριακό Εμπορικό Και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Μιλώντας στο SigmaLive ο υπουργός Παιδείας, ανέφερε πως «υπάρχουν περιθώρια για διαφοροποίηση. Έχουμε αναπτύξει έναν προβληματισμό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση αλλά γίνονται σκέψεις και εάν υπάρχει περιθώριο για διαφοροποίηση θα καταστεί πιο λειτουργικό το ωράριο για τα παιδιά φτάνει να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειάς. Παράλληλα αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό πρόβλημα».

Σημειώνεται πως οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν αφορούν αλλαγή που θα ισχύει από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κυρίως για τους μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ωστόσο αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και στις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να θέσεις εκ νέους τον προβληματισμό του σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, με την ΟΕΛΜΕΚ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy