Ραγδαίες εξελίξεις: Σαββίδης ΓΕ-Αγγελίδης Βοηθός-Παπαθεοδώρου Αρχηγός

Ραγδαίες εξελίξεις επεφύλαξε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουνίου αναφορικά με τις αποφάσεις του Νίκου Αναστασιάδη για τους διορισμούς Γενικού Εισαγγελέα, Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Σήμερα επίσης ανακοινώθηκε και ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας καθώς και ο νέος Υπαρχηγός.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι ο ΠτΔ ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, απεφάσισε τον διορισμό του κ. Γεώργιου Σαββίδη, νυν Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,  ως Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απεφάσισε τον διορισμό του κ. Σάββα Αγγελίδη, νυν Υπουργού Άμυνας, ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Εισαγγελέα και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα λάβει χώρα στις 10 Ιουλίου 2020.

Έγινε πρόταση στον Ιωνά και δεν την αποδέχθηκε

Στην ανακοίνωση της Προεδρίας σημειώνεται επίσης ότι ο ΠτΔ επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις παντελώς αστήριχτες και αδικαιολόγητες ενστάσεις που εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν απεδέχθη την πρόταση να αναλάβει την θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

Λεπτομέρειες του ανασχηματισμού που θα ακολουθήσει, όπως και οι ημερομηνίες διαβεβαίωσης και ανάληψης των καθηκόντων των νέων αξιωματούχων  θα ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ανακοινώσεις και για Αρχηγό 

Νέος Αρχηγός Αστυνομίας είναι ο Στέλιος Παπαθεοδώρου και νέος Υπαρχηγός ο Χριστάκης Μαυρής σύμφωνα με την απόφαση του ΠτΔ.

Η σχετική τελετή διαβεβαίωσης και η ανάληψη των νέων καθηκόντων του Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου θα λάβουν χώρα την 1η Ιουλίου 2020.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy