Απολογείται ο «μαϊμού» γιατρός – Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει

Ο 47χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Ο 47χρονος εμφανίζεται να πλησίαζε ευάλωτους ανθρώπους που σε πολλές περιπτώσεις είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη θρησκεία και τους έπειθε να διακόπτουν την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να υιοθετήσουν τις δικές του ανορθόδοξες πρακτικές.

Ο 47χρονος «Νίκος Κόντος», όπως συστηνόταν, φέρεται να εντόπιζε τα θύματα του σε μοναστήρια.

Ο ίδιος, σύμφωνα με την κατηγορία, εμφανιζόταν ως διακεκριμένος επιστήμονας με αναφορές στην Ελβετία και την Αμερική και άνθρωπος του Θεού, με επαφές στο Άγιον Όρος, το Πατριαρχείο και το Βατικανό.

Ο «δρ θάνατος» ή αλλιώς «Νίκος Κόντος», όπως παρουσιαζόταν στους ασθενείς, χρησιμοποιούσε μεθόδους που χρησιμοποιεί το οργανωμένο έγκλημα, για να διαπιστώσει αν κάποιος τον παρακολουθούσε.

Έτσι λοιπόν, περνούσε κόκκινα φανάρια, έμπαινε σε αδιέξοδα και έκανε βόλτα σε πλατεία κοντά στο σπίτι του για να είναι βέβαιος ότι δεν τον παρακολουθούν.

Όσον αφορά στα σκευάσματα που «πλάσαρε» στους ασθενείς του, πρόκειται για μέντα, μαντζουράνα και γαϊδουράγκαθο.

Πριν από τη θεραπεία συνιστούσε σε καρκινοπαθείς αυστηρή δίαιτα με φρούτα και λαχανικά και στη δεύτερη φάση προστίθεντο και τα μαντζούνια.

«Μας έλεγε ότι θα τη δούμε νυφούλα»

«Μας έλεγε ότι θα τη δούμε νυφούλα» λέει για τον ψευτογιατρό μια μητέρα που έχασε το παιδί της.

Η γυναίκα περιέγραψε πώς γνώρισαν τον «γιατρό» σε κλινική των Αθηνών αλλά και την «εξοντωτική θεραπεία» που αναγκάστηκε να ακολουθήσει το παιδί τους με τα «αηδιαστικά σκευάσματα».

«Πήρε τον φάκελο του παιδιού και στα email που μας έστελνε η ιδιότητά του ήταν νευροχειρουργός-ογκολόγος. Μας είπε ότι η δουλειά του ήταν σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, στο οποίο μάλιστα νοσηλεύεται ο Σουμάχερ και επιλέγει να βοηθά ελληνόπουλα. Ότι υπάρχει πρωτοποριακή, ιατρικής φύσεως, όχι εναλλακτική, η οποία είναι υπό έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων» αναφέρει η γυναίκα.

«Στην ουσία διεκόπη η θεραπεία που έκανε το παιδί γιατί “ήταν άχρηστη”, για να κάνει τη δική του. Το παιδί φυσικά έμεινε ακάλυπτο γιατί όλα αυτά τα αηδιαστικά φάρμακα που του χορηγούσε, δεν ήταν θεραπεία», συνέχισε.

«Έλεγε ότι δεν έχει δική του ιατρείο λόγω του ότι δουλεύει στην Ελβετία και γι’ αυτό συνεργάζεται με κλινικές. Είχε μια απίστευτη πειθώ, έναν τρόπο να μαγνητίζει τους ανθρώπους. Ακόμα κι όταν τον ρωτούσαμε γιατί αυτά που λέει έρχονται σε αντίθεση με τους άλλους Έλληνες γιατρούς αυτός μας έλεγε “θα παντρέψουμε το παιδί, θα το δείτε νυφούλα και τέτοια. Μου είπε ότι “εκεί στην Ελβετία, όσα βλέπω εγώ σε μια μέρα, τα βλέπουν εδώ σε έναν χρόνο”» περιγράφει.

«Θέλουμε να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε στα παιδιά μας και δεύτερον να μη βρεθούν άλλες οικογένειες στα χέρια του. Μία ένεση πραγματοποιήθηκε μπροστά σε άλλον γιατρό, δεν μπορούσε να πάει εμάς το μυαλό μας ότι πηγαίνοντας σε διαγνωστικό και ζητώντας τον κύριο Κόντο, ο γιατρός που θα ήταν εκεί θα έδινε το γραφείο του σε έναν απατεώνα» εξηγεί η μητέρα.

Reader.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy