Εθνικές ομάδες: Το αναθεωρημένο πρόγραμμα όπως καθορίστηκε από την UEFA

Γεμάτο αγωνιστικές υποχρεώσεις θα είναι το Φθινόπωρο του 2020 για όλες σχεδόν τις Εθνικές μας ομάδες. Οι αναβολές επίσημων αγώνων τους περασμένους μήνες λόγω της Πανδημίας του COVID-19, ανάγκασε την UEFA να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα, προκειμένου οι διοργανώσεις να μπορέσουν να ολοκληρωθούν.

Θα διεξαχθούν κανονικά οι επίσημες υποχρεώσεις των Εθνικών Νέων και Νεανίδων Κ19, ακυρώθηκαν οι αγώνες της νεοσύστατης Εθνικής Εθνικής Κ18. Δεν έχει επίσημους αγώνες η Εθνική Παίδων Κ17 αφού θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ως διοργανώτρια, όμως θα δώσει αρκετά φιλικά τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Εθνικών μας ομάδων μετά τις τελευταίες αλλαγές που προέκυψαν:

Εθνική Ανδρών

Θα δώσει κανονικά τους αγώνες της στο Nations League, όμως προκύπτουν αλλαγές στις ημερομηνίες των αγώνων Οκτωβρίου και Νοεμβρίου και έχουν προστεθεί ημερομηνίες φιλικών αγώνων. Το τελικό πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από την UEFA.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών στον 1ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας του Nations League:

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου
Κύπρος – Μαυροβούνιο
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου
Κύπρος – Αζερμπαϊτζάν
7/8 Οκτωβρίου
Ημερομηνίες διεθνών φιλικών αγώνων
10 ή 11 Οκτωβρίου
Λουξεμβούργο – Κύπρος
13 ή 14 Οκτωβρίου
Αζερμπαϊτζάν – Κύπρος
11/12 Νοεμβρίου
Ημερομηνίες φιλικών αγώνων
14 ή 15 Νοεμβρίου
Κύπρος – Λουξεμβούργο
17 ή 18 Νοεμβρίου
Μαυροβούνιο – Κύπρος

Εθνική Γυναικών

Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νιόβρη θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στον πέμπτο προκριματικό όμιλο του UEFA Women’s EURO 2021.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

18 Σεπτεμβρίου 2020: Κύπρος – Σκωτία
22 Σεπτεμβρίου 2020: Κύπρος – Φινλανδία
23 Οκτωβρίου 2020: Κύπρος – Πορτογαλία
27 Οκτωβρίου 2020: Πορτογαλία – Κύπρος
27 Νοεμβρίου 2020: Αλβανία – Κύπρος

Εθνική Ανδρών Futsal

Η Εθνική μας ομάδα Futsal Ανδρών θα δώσει τους αγώνες της με το Ισραήλ για τη φάση των play-off του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEFA Futsal 2022 από τις 2 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2020.Σύμφωνα με την κλήρωση, ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Ισραήλ και ο επαναληπτικός στην Κύπρο. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα καθοριστούν το προσεχές διάστημα.

Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Κύπρος – Ισραήλ, θα συμμετάσχει στους ομίλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal της UEFA που θα αρχίσουν το Δεκέμβριο.

Εθνική Ελπίδων

Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νιόβρη ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον 9ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων.

Το πρόγραμμα των αγώνων

4 Σεπτεμβρίου: Κύπρος – Πορτογαλία
9 Οκτωβρίου: Λευκορωσία – Κύπρος
13 Οκτωβρίου: Κύπρος – Ολλανδία
13 Νοεμβρίου: Πορτογαλία – Κύπρος
17 Νοεμβρίου: Γιβραλτάρ – Κύπρος

Εθνική Νέων Κ19 (ηλικία 2002)

Θα αγωνιστεί το Νοέμβριο του 2020 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Κ19 2021. Η Εθνική μας κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει το Κόσοβο, τη Σλοβακία και την Ιταλία. Οι αγώνες του ομίλου μας θα γίνουν στη Σλοβακία στις 11, 14 και 17 Νοεμβρίου.

Στην επόμενη φάση (Elite Round) προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου καθώς και η καλύτερη τρίτη ομάδα από όλους τους ομίλους.

Εθνική Νεανίδων Κ19

Η Εθνική Νεανίδων θα αγωνιστεί στον έβδομο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων 2021. Αντίπαλοι της ομάδας  μας θα είναι το Βέλγιο, η Σουηδία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Βέλγιο στις 21, 24 και 27 Οκτωβρίου 2020. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα προκριθούν στην επόμενη φάση καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων της προκριματικής φάσης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy