Από σήμερα(22/6) οι διελεύσεις και Ε/κ στα κατεχόμενα

Από το πρωί της Δευτέρας, 22 Ιουνίου, και με πιστοποιητικό αρνητικού μοριακού ελέγχου PCR κατά την πρώτη (μόνο) διέλευση, θα μπορούν οι Ε/κ και οι μόνιμα διαμένοντες στην ε/κ πλευρά, να διακινηθούν μέσω των οδοφραγμάτων προς τα κατεχόμενα, ανακοίνωσε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι μετά την έκτακτη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου». Για τις αφίξεις από αέρος από την Τουρκία, παραμένει ημερομηνία έναρξης η 1η Ιουλίου, πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι είπε ότι αποφάσισαν να μεταφέρουν τα όσα είχαν αποφασίσει για την  1η Ιουλίου για τις διελεύσεις από ξηράς νωρίτερα, στις 22 Ιουνίου. Όπως ανέφερε, εκτός από τους Τ/κ εργαζόμενους στην ε/κ πλευρά, τους Τ/κ μαθητές, φοιτητές και ασθενείς, τους Μαρωνίτες και τους Ε/κ που μένουν στην Καρπασία, αλλά και τους Τ/κ κάτοικους της Πύλας, από το πρωί της Δευτέρας, προσκομίζοντας αρνητικό τεστ PCR κατά την πρώτη διέλευση, θα μπορούν να εισέρχονται στα κατεχόμενα οι πολίτες της «ε/κ διοίκησης» – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία – οι μόνιμα διαμένοντες στην ε/κ πλευρά, αλλά και οι πολίτες του ψευδοκράτους που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές ή βρέθηκαν για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Δημοκρατίας έχει θέσει πιο αυστηρούς, όπως είπε, όρους στις διελεύσεις και ζητεί τεστ PCR κάθε 72 ώρες από τους Τ/κ. Ανακοίνωσε επίσης ότι το τεστ αυτό θα μπορεί να γίνεται πλέον επί πληρωμή στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι στις προαναφερόμενες κατηγορίες με προηγούμενη απόφαση του «υπουργικού» το PCR γίνεται δωρεάν από το ψευδοκράτος (Τ/κ εργαζόμενοι στην ε/κ πλευρά, μαθητές, φοιτητές, ασθενείς, Μαρωνίτες και ε/κ εγκλωβισμένοι και οι Τ/κ κάτοικοι της Πύλας). Η τιμή κόστους του PCR, ανέφερε, θα καθοριστεί από το «υπουργείο δημοσιονομικών».

Διευκρίνισε ότι οι Τ/κ που θα περάσουν στην ε/κ πλευρά, κατά την επιστροφή τους δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, ούτε θα απαιτείται άλλο τεστ για τον κορωνοϊό. Ανέφερε επίσης ότι εάν όσοι από τον «νότο» περάσουν στον «βορρά» και τις τελευταίες 14 ημέρες είχαν ταξιδέψει ή επιστρέψει από το εξωτερικό, σε αυτούς θα εφαρμοστούν οι κανόνες που αφορούν την χώρα από την οποία ήρθαν.

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, οι διελεύσεις θα μπορούν να γίνουν από τα οδοφράγματα της οδού Λήδρας, Περγάμους, Στροβιλιών, Ζώδιας και Αγίου Δομετίου.

Όσον αφορά τις αφίξεις από θαλάσσης και αέρος,δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προηγούμενη απόφαση, είπε ο κ. Οζερσάι λέγοντας ότι αυτές θα αρχίσουν την 1η Ιουλίου.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy