Κυπριακό καλοκαίρι και… επίσημα – Τι αλλάζει από σήμερα στα Αεροδρόμια

Και επίσημα η Κύπρος ανοίγει τις πύλες της για τουρίστες από σήμερα, εισερχόμενη στην δεύτερη φάση του ανοίγματος των Αεροδρομίων. Το Αεροδρόμιο Πάφου ανοίγει σήμερα Σάββατο 20 Ιουνίου τις πύλες του.

Από σήμερα λοιπόν, αλλάζουν κάποια από τα κριτήρια για τους εισερχόμενους επιβάτες, αφού όσοι φτάνουν στην Κύπρο από τις 18 χώρες που βρίσκονται στην κατηγορία Α, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό, πάρα μόνο η συμπλήρωση πληροφοριακών στοιχείων καθώς και Υπεύθυνων Δηλώσεων. Ωστόσο, όπως έχει ανακοινωθεί και θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, ανέφερε σε δηλώσεις της χθες, Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη.

Σημειώνεται ότι  οι χώρες που ανήκουν στην κατηγορία Α και δεν χρειάζεται οι επιβάτες να διαθέτουν τεστ κορωνοϊού, είναι οι Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία.

Στην Β Κατηγορία περιλαμβάνονται το Ισραήλ, η Πολωνία και η Ρουμανία και οι προερχόμενοι από τις συγκεκριμένες χώρες θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν πιστοποιητικό τεστ κορωνοϊού με αρνητική ένδειξη, το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί 48 ώρες πριν την άφιξή τους.

Παράλληλα από σήμερα οι επιβάτες που έρχονται στο νησί μας  υποχρεούνται, για σκοπούς επιβίβασης, να προσκομίσουν την Κυπριακή Κάρτα Πτήσης (CyprusFlightPass), την οποία μπορούν να προμηθευτούν εδώ.

Πανέτοιμος για τη σημερινή μέρα εξάλλου, δηλώνει και ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Καρούσος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy