“Θα ήθελα να συνεχίσω αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ο Θεός έτσι επέλεξε να γίνει”

Ο Αντώνης Γιωργαλλίδης ο οποίος αποχωρεί από την Αnόρθωση, μίλησε σήμερα(18/6) στον Super Sport fm 104.0.

Διαβάστε τι ανέφερε:

Επέστρεψες πέρσι στην Ανόρθωση, τώρα αποχωρείς: «Είχαμε μια επικοινωνία με τον προπονητή, μιλήσαμε και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσω. Μου εξήγησε ο άνθρωπος, έχει τους δικούς του λόγους, είναι σεβαστό αλλά εγώ ήθελα να συνεχίσω το ποδόσφαιρο. Δεν το περίμενα αλλά υπάρχει η επόμενη μέρα. Με ικανοποιεί το ότι μου έδωσαν την ευκαιρία να επιστρέψω στην ομάδα που ήθελα».

Ικανοποιήθηκες από τις εξηγήσεις του Τιμούρ; «Το ότι ο Τιμούρ με έφερε φέτος στην ομάδα μετά από προσπάθειες που έκανα και δεν καρποφόρησαν είναι σημαντικό. Το 2004 με είχε βασικό και πήραμε το πρωτάθλημα επίσης πολύ σημαντικό. Τα κρατάω αυτά και έχω καλές αναμνήσεις από αυτόν και έμαθα πολλά. Εκτίμηση και σεβασμός σε αυτό τον άνθρωπο. Είναι χώρος δύσκολος και άδικος αυτός του ποδοσφαίρου αλλά δεν πειράζει».

Ήσουν και σε άλλες μεγάλες ομάδες έπαιξες αρκετά χρόνια και στην Ομόνοια: «Έξι χρόνια βασικός στην Ομόνοια, έφυγα και επέστρεψα για να παίξω άλλα τρεισήμισι χρόνια».

Νιώθεις ότι μπορείς να προσφέρεις: «Είχα την ευλογία να είμαι πάντα με μεγάλες ομάδες στην Κύπρο και έπαιξα και στην Ελλάδα. Ήμουν στην Ανόρθωση, στην Ομόνοια, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό, στην Αλκή, στον Πλατανιά. Είμαι ευχαριστημένος. Πάντα πετυχαίναμε τους στόχους μας. Στην Ομόνοια πήρα Κύπελλα, Σούπερ Καπ, στην Ανόρθωση Πρωτάθλημα, στην ΑΕΚ πήραμε Κύπελλο. Φαίνεται είμαι γουρλής».

Αφού είσαι γουρλής ποια ομάδα θα βοηθήσεις του χρόνου; «Αυτήν που θα με πάρει τηλέφωνο. Είμαι άνθρωπος που τα αφήνω όλα στον Θεό και θα μου δείξει αυτός τον δρόμο».

Θέλεις να συνεχίσεις στην α΄ κατηγορία; «Δεν ξέρω, σήμερα μπήκα στην διαδικασία, είναι όλα στο τραπέζι. Ξαφνιάστηκα χθες, δεν το περίμενα. Είχα κάποια τηλεφωνήματα τον τελευταίο μήνα και έκλεισα πόρτες γιατί πίστευα ότι θα έμενα. Έτσι είναι η μπάλα».

 

Νιώθεις δυνατός και σε κατάσταση να αντεπεξέλθεις στην Α΄ κατηγορία; «Ναι νιώθω δυνατός. Έχω μια διαφορετική φιλοσοφία. Δεν είναι ανάγκη αν πας κάπου να παίξεις 30 παιχνίδια. Πρέπει ο κάθε ένας σε μια ομάδα να έχει τον ρόλο του. Να βοηθάς όπως πρέπει και να είσαι έτοιμος όταν σου δοθεί η ευκαιρία. Σαν μεγάλοι τερματοφύλακες μπορούμε να βοηθήσουμε και τους νεαρούς να προχωρήσουν. Προσωπικά όπου και να πάω θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Διψώ για να παίξω καθώς φέτος δεν αγωνίστηκα καθόλου».

Θα ψάξεις μια ομάδα που θα σου δώσει την ευκαιρία να παίζεις; «Χθες το μεσημέρι έμαθα ότι δεν θα συνεχίσω στην Ανόρθωση. Πίστευα ότι ήρθα για να τελειώσω στην Ανόρθωση και ένιωθα ότι μπορούσα να συνεχίσω για άλλη μια χρονιά. Ότι καλό έρθει, ένα πρότζεκτ και μια υγιής κατάσταση».

Πόσο χρονών είσαι; «Είμαι 38 αλλά μην το πείτε σε κανένα (γέλια). Χθες έβλεπα τον Μπουφόν και ήθελα να αποκρούσει τα πέναλτι αν και είμαι με την Νάπολι στην Ιταλία. Είναι η προσέγγιση και η ζωή που κάνεις. Κάποιος μπορεί να τελειώσει στα 35 και κάποιος στα 45. Εγώ θέλω να είμαι παράδειγμα που θα παίξω το μάξιμουμ. Όταν νιώσω ότι δεν μπορώ δεν θα συνεχίσω».

Τι κρατάς από την φετινή πορεία της Ανόρθωσης; «Κρατάω ότι επέστρεψα πίσω στο σπίτι μου, το είπα και πριν ένα χρόνο και το εννοώ. Μπορεί να μην είχα συμμετοχή αλλά πάντα ήμουν με το χαμόγελο και βοήθησα όπως μπορούσα. Να ευχαριστήσω τον Τιμούρ που μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω. Προσπαθούσα τα τελευταία χρόνια να επιστρέψω και έβρισκα εμπόδια. Θα ήθελα να συνεχίσω αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ο Θεός έτσι επέλεξε να γίνει».

Πως βλέπεις την Ανόρθωση στην συνέχεια; «Είμαι σίγουρος ότι γίνεται καλή δουλειά από διοίκηση και προπονητή, υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Η ομάδα θα συνεχίσει από εκεί που έχει μείνει, στην κορυφή. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη».

Ποιους τερματοφύλακες ξεχώρισες φέτος; «Ο Λόρια είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, ήρθε λόγω Τιμύρ και τον δικαίωσε. Τον ήξερα από την Ελλάδα κα τον ΟΦΗ. Θα πάει ακόμα καλύτερα. Είμαι φαν του Κωνσταντίνου Παναγή αλλά είναι άτυχος. Πιστεύω πολύ σε αυτόν. Υπάρχουν εξελίξιμοι τερματοφύλακες και ο Κυριακίδης και οι Πέτρου της ΕΝΠ και της Πάφου, ο Κίσσας που δικαιωματικά  είναι στην Εθνική».

Γιατί είσαι φαν του Παναγή; «Μεγαλώσαμε μαζί. Όταν πήγα στην Ομόνοια ήταν μικρό παιδί, ήμουν ο σύμβουλος του. Όταν έφυγα και πήγα στην ΑΕΚ σκεφτόμουν να μην φύγω λόγω και του Κωνσταντίνου. Του εύχομαι να βρει τον δρόμο του. Από τότε που έφυγα είναι άτυχος αλλά έχει την δύναμη να επανέλθει».

Οι επιλογές σου είναι Κύπριοι: «Είμαι φαν των Κύπριων και εναντίον των Κυπριοποιήσεων ποδοσφαιριστών για την Εθνική. Το είπα ξανά κατηγορήθηκα αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Πρέπει να δοθούν εφόδια στους Κύπριους. Έχω Ακαδημία τερματοφυλάκων και με ρωτούν τα παιδιά για τις Κυπριαοποιήσεις. Ο Κίσσας έπαιξε από συγκυρίες. Κι εγώ αν δεν είχα τον Τιμούρ, τον Παμπόρη, τον αείμνηστο Μιτόσεβιτς να με εμπιστευτούν δεν θα έπαιζα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy